Cukkinivirág

Cukkinivirág

Leírás

A cukkini virágzásakor a szár végén megjelenő narancsos színű virág. Sokan nem tudják róla, hogy ehető. Általában tempura-, vagy sörtésztába mártják és bő olajban kisütik, de tölteni is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

Mikor vegyem

Nyáron.

hogyan tároljam

Lehetőleg azonnal használjuk fel, egy napnál tovább ne tartogassuk (akkor is hűtőben), mert megfonnyad, tönkremegy.

100g Cukkinivirág

fehérjetartalom

1.03 g

zsírtartalom

0.049 g

szénhidráttartalom

3.28 g

víztartalom

95.15 g

gramm cukkinivirág?

Top ásványi anyagok

Foszfor

49 mg

Kalcium

39 mg

Magnézium

24 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

C vitamin

28 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

A vitamin

97 µg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.03 g

Zsír

telített zsírsav

0.036 g

egyszeresen telített zsírsav

0.009 g

többszörösen telített zsírsav

0.004 g

ásványi anyagok

Kalcium

39 mg

Vas

0.7 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

49 mg

Nátrium

5 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

víz

95.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.042 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.075 mg

Niacin - B3 vitamin

0.69 mg

Folát

59 µg

A vitamin

97 µg

C vitamin

28 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...