Cukkinivirág
Leírás
A cukkini virágzásakor a szár végén megjelenő narancsos színű virág. Sokan nem tudják róla, hogy ehető. Általában tempura-, vagy sörtésztába mártják és bő olajban kisütik, de tölteni is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.
Mikor vegyem
Nyáron.
hogyan tároljam
Lehetőleg azonnal használjuk fel, egy napnál tovább ne tartogassuk (akkor is hűtőben), mert megfonnyad, tönkremegy.
100g Cukkinivirág
fehérjetartalom
1.03 g
zsírtartalom
0.049 g
szénhidráttartalom
3.28 g
víztartalom
95.15 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
49 mg
Kalcium
39 mg
Magnézium
24 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
C vitamin
28 mg
Niacin - B3 vitamin
0.69 mg
A vitamin
97 µg
Riboflavin - B2 vitamin
0.075 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.03 g
Zsír
telített zsírsav
0.036 g
egyszeresen telített zsírsav
0.009 g
többszörösen telített zsírsav
0.004 g
ásványi anyagok
Kalcium
39 mg
Vas
0.7 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
49 mg
Nátrium
5 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
víz
95.15 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.042 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.075 mg
Niacin - B3 vitamin
0.69 mg
Folát
59 µg
A vitamin
97 µg
C vitamin
28 mg