r
Nosalty Logó

Ricottával töltött cukkinivirág

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Ricottával töltött cukkinivirág
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

319
Kalória
12.7g
Fehérje
10g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
133.3g
Víz
39.1g
Koleszterin
90.6mg
Rost
322mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként a cukkinivirágokat mossuk meg. Egyszerűbb, ha nem folyó vízben tesszük, hiszen úgy a virág is könnyebben sérül, ezért csak áztassuk be őket vízbe pár percre egy nagyobb edényben. Ha olyat választottunk, amin a cukkini is rajta van, akkor nagyobb odafigyeléssel mossuk őket, nehogy a virág leszakadjon a termésről.
  2. A vizes virágokat rakjuk papírra, vagy konyharuhára, hogy megszáradjanak.
  3. Fogjunk egy közepes méretű keverőtálat, és készítsük el a tölteléket, amíg a cukkinik száradnak. A ricottát, krémsajtot, kaprot, citromlevet, sót és borsot keverjük össze a tálba ízlésünk szerint. Ha szeretnénk választhatunk sima krémsajt helyett kecskesajtot, vagy fűszerezhetjük friss bazsalikommal, esetleg mentával.
  4. A nagyjából megszáradt virágok termőjét óvatosan távolítsuk el. A nagyobb virágok esetében a szirmot szétnyitva könnyedén hozzáférünk, kisebb a virágoknál azonban egyszerűbb ha rést vágunk a sziromra, hiszen innét tudjuk majd megtölteni is.
  5. A ricottás masszát tölthetjük habzsákba, de kiskanál segítségével is könnyedén megtölthetjük vele a virágokat. Nyugodtan rakhatunk bele bőségesen, de mindenképp csomagoljuk be szépen a virágokat, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
  6. A megtöltött virágokat helyezzük egy hőálló tálba. Ha cukkini is kerül a tálba, akkor azt locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben süssük a virágokat 20-25 percig, amíg szép színük nem lesz.
  8. Amint kivettük őket a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd langyosan, parmezánnal megszórva tálaljuk. A töltelékből maradni fog, ami tökéletes mártogatós a sült cukkini mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A cukkini virágából különleges és izgalmas falatkák születnek, amik nem csak finomak, de nagyon mutatósak is. Tökéletes választás, ha egy egyszerű, de nem mindennapi előétellel akarunk előrukkolni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!