r
Nosalty Logó

Ricottával töltött cukkinivirág

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Ricottával töltött cukkinivirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a cukkinivirágokat mossuk meg. Egyszerűbb, ha nem folyó vízben tesszük, hiszen úgy a virág is könnyebben sérül, ezért csak áztassuk be őket vízbe pár percre egy nagyobb edényben. Ha olyat választottunk, amin a cukkini is rajta van, akkor nagyobb odafigyeléssel mossuk őket, nehogy a virág leszakadjon a termésről.
  2. A vizes virágokat rakjuk papírra, vagy konyharuhára, hogy megszáradjanak.
  3. Fogjunk egy közepes méretű keverőtálat, és készítsük el a tölteléket, amíg a cukkinik száradnak. A ricottát, krémsajtot, kaprot, citromlevet, sót és borsot keverjük össze a tálba ízlésünk szerint. Ha szeretnénk választhatunk sima krémsajt helyett kecskesajtot, vagy fűszerezhetjük friss bazsalikommal, esetleg mentával.
  4. A nagyjából megszáradt virágok termőjét óvatosan távolítsuk el. A nagyobb virágok esetében a szirmot szétnyitva könnyedén hozzáférünk, kisebb a virágoknál azonban egyszerűbb ha rést vágunk a sziromra, hiszen innét tudjuk majd megtölteni is.
  5. A ricottás masszát tölthetjük habzsákba, de kiskanál segítségével is könnyedén megtölthetjük vele a virágokat. Nyugodtan rakhatunk bele bőségesen, de mindenképp csomagoljuk be szépen a virágokat, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
  6. A megtöltött virágokat helyezzük egy hőálló tálba. Ha cukkini is kerül a tálba, akkor azt locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben süssük a virágokat 20-25 percig, amíg szép színük nem lesz.
  8. Amint kivettük őket a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd langyosan, parmezánnal megszórva tálaljuk. A töltelékből maradni fog, ami tökéletes mártogatós a sült cukkini mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1876
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottával töltött cukkinivirág
Kristyán Fanni 103 recept

A cukkini virágából különleges és izgalmas falatkák születnek, amik nem csak finomak, de nagyon mutatósak is. Tökéletes választás, ha egy egyszerű, de nem mindennapi előétellel akarunk előrukkolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...