Cukkinivirágos galette
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
664 kcal
-
80g víz0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
2g mák11 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
A töltelékhez
-
184g újhagyma35 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
120g ricotta180 kcal
-
160g cukkinivirág24 kcal
-
125g feta sajt331 kcal
-
20 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
12g bazsalikom3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1934
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
664 kcal
-
80g víz0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
2g mák11 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
A töltelékhez
-
184g újhagyma35 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
120g ricotta180 kcal
-
160g cukkinivirág24 kcal
-
125g feta sajt331 kcal
-
20 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
12g bazsalikom3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1934
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
18.7g teljes kiőrlésű liszt62 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
3.7g olívaolaj33 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
-
0.2g mák1 kcal
-
0.2g fenyőmag1 kcal
A töltelékhez
-
17.2g újhagyma3 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
9.3g cukkini2 kcal
-
11.2g ricotta17 kcal
-
15g cukkinivirág2 kcal
-
11.7g feta sajt31 kcal
-
0.5g parmezán sajt2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
1.1g bazsalikom0 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
Összesen
181
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 118.8 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5638.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1226 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 2437 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 621 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1253 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4392 micro
Összesen
1934
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 118.8 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5638.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1226 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 2437 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 621 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1253 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4392 micro
Összesen
1934
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g teljes kiőrlésű liszt
-
80 g víz
-
5 ek olívaolaj
A töltelékhez
-
2 közepes db újhagyma
-
100 g cukkini
-
120 g ricotta
-
5 g parmezán sajt
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
A tálaláshoz
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát keverjük be, a lisztet vízzel, olajjal és egy kis sóval kidolgozzuk. Lehet keverék liszt is nálam most került bele egy kis mandula-, lenmag-, semola és sima liszt, mert most pont nem volt otthon teljes kiőrlésű lisztem, és nagyszerű lett. A begyúrt tésztát takarjuk le és hagyjuk legalább fél órát pihenni.
A töltelékhez
- Közben a tisztított cukkinit vágjuk apró kockába, vagy nagylyukú reszelőn toljuk át, az újhagymát aprítsuk a cukkinivirágokat, ha kell mossuk és vágjuk hosszában 4 részre.
- Kis vajon plusz olívaolajon pároljuk a hagymát egy percig, sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a cukkinit és azzal is pároljuk tovább pár percig. Adjuk hozzá a ricottát, keverjük bele a reszelt parmezánt, a morzsolt fetát és húzzuk le a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni.
A tálaláshoz
- A tésztát nyújtsuk ki egy nagy körben, nem kell tökéletesnek lennie.
- Ennek a közepébe halmozzuk a már kihűlt vagy épp langyos tölteléket úgy hogy körben hagyjunk egy 6 centit szabadon. Tegyük a töltelék tetejére a cukkinivirágokat, reszeljünk még rá parmezánt.
- A tészta üres részét hajtsuk fel 6-8 centinként a töltelékre, kenjük meg olívaolajjal vagy egy kis olvasztott vajjal. Szórjuk meg válogatott magkeverékkel.
- Toljuk előmelegített sütőbe úgy 40 percre sülni, vagy ameddig a széleket is szépen megkapja a meleg.
- Hidegen és melegen is tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1021
- Feltöltés dátuma: 2023. június 22.
Ajánló
Ajándékba, vagy csak saját „felhasználásra” készíts asztali dísznek is beillő cukkinis pitét, avagy galettet. Van benne szemnek-szájnak minden jó, sok sajt és ricotta, színes magvak és színpompás virágok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Cukkinivirágos szép napot! Itt egy szuper galette, vagyis egy felhajtott szélű, sós pite, amit ebben a szezonban ki kell próbálnod!