r
Nosalty Logó

Cukkinis pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Cukkinis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6545 micro
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    3285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13090 micro
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kocákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig.
  3. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. (ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen)
  4. Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.
  5. A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire. Ezután kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. (arra figyeljünk, nehogy túl sok cukkinikrém kerüljön rá)
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1382
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...