Eljött az idő, amikor azokat az ételeket, melyekre pár napja még fénylő szemekkel és csorgó nyállal néztünk türelmetlenül, most mostohaként kerülgetjük a hűtőben. Mit kezdjünk a karácsonyi maradékokkal? Kidobni mégsem illik, meg amúgy is, olcsóbb, praktikusabb és zöldebb megoldás mindent újrafelhasználni, amit lehet. Hát tegyük azt! Tekerjük tortillába, tegyük gyrosba, főzzük levesbe, cincáljuk palacsintába, keverjünk krémet, pástétomot, süssünk csőben! Próbáltuk a könnyebb, gyorsabb, legjobb maradékmentő fogásokat kiválogatni nektek, nézzétek:
-
1.
Almás-fetás saláta
-
2.
Pizza Gyros
-
3.
Csirkehúskrém
-
4.
Csirkés tortilla Bibiri konyhájából
-
5.
Cézár saláta joghurtos öntettel
-
6.
Liba gulyásleves
-
7.
Szendvicskrém süllőből
-
8.
Halpörkölt
-
9.
Csirkehúsos pástétom
-
10.
Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
-
11.
Habos rizs
-
12.
Brokkolis rizs
-
13.
Sült sajtos rizspogácsa
-
14.
Krumplis ravioli maradékból
-
15.
Harcsával rakott krumpli
-
16.
Mustáros sajtos pulyka csőben sütve
-
17.
Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
-
18.
Ludaskása
-
19.
Perzsa rizses csirke
-
20.
Burgonyás jénais
-
21.
Gyors gyros
-
22.
Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Mara készíti
-
23.
Rizses pecsenyekacsa aprólék
-
24.
Szójás tésztasaláta csirkemellcsíkokkal
-
25.
Maradék spagetti maradék grill hússal