25 szuperfinom maradékmentő ételötlet

Kétlem, hogy bármelyikünk hűtője kiürült volna az ünnep után. Sültmaradékok, csirke, hal, liba, és rizs- vagy krumpliköret a lábos alján - ha nem szívesen dobod ki, figyelj!

Eljött az idő, amikor azokat az ételeket, melyekre pár napja még fénylő szemekkel és csorgó nyállal néztünk türelmetlenül, most mostohaként kerülgetjük a hűtőben. Mit kezdjünk a karácsonyi maradékokkal? Kidobni mégsem illik, meg amúgy is, olcsóbb, praktikusabb és zöldebb megoldás mindent újrafelhasználni, amit lehet. Hát tegyük azt! Tekerjük tortillába, tegyük gyrosba, főzzük levesbe, cincáljuk palacsintába, keverjünk krémet, pástétomot, süssünk csőben! Próbáltuk a könnyebb, gyorsabb, legjobb maradékmentő fogásokat kiválogatni nektek, nézzétek:

  1. 1.

    Almás-fetás saláta

  2. 2.

    Pizza Gyros

  3. 3.

    Csirkehúskrém

  4. 4.

    Csirkés tortilla Bibiri konyhájából

  5. 5.

    Cézár saláta joghurtos öntettel

  6. 6.

    Liba gulyásleves

  7. 7.

    Szendvicskrém süllőből

  8. 8.

    Halpörkölt

  9. 9.

    Csirkehúsos pástétom

  10. 10.

    Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)

  11. 11.

    Habos rizs

  12. 12.

    Brokkolis rizs

  13. 13.

    Sült sajtos rizspogácsa

  14. 14.

    Krumplis ravioli maradékból

  15. 15.

    Harcsával rakott krumpli

  16. 16.

    Mustáros sajtos pulyka csőben sütve

  17. 17.

    Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából

  18. 18.

    Ludaskása

  19. 19.

    Perzsa rizses csirke

  20. 20.

    Burgonyás jénais

  21. 21.

    Gyors gyros

  22. 22.

    Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Mara készíti

  23. 23.

    Rizses pecsenyekacsa aprólék

  24. 24.

    Szójás tésztasaláta csirkemellcsíkokkal

  25. 25.

    Maradék spagetti maradék grill hússal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...