r
Nosalty Logó

Szendvicskrém süllőből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Szendvicskrém süllőből
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 407 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    511 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főztem, kihűtöttem.
  2. Amíg hűltek, lefejtettem a húst a megsütött süllő gerincéről, igyekeztem minden szálkát kiszedegetni (abba a lábasba gyűjtögettem, amelyikben a mártást készítettem, még volt benne némi mártás).
  3. Ugyanide helyeztem a főtt tojásokat.
  4. A tepsit a halcsontokkal és a maradék vajjal a sütőben átmelegítettem.
  5. A vajat a halhúsos egyvelegre szűrtem.
  6. Villával összetörtem az egészet, jól összekevertem, sóval, borssal, citromlével harmonizáltam az ízt.
  7. Tálkába merve, lefedve a hűtőbe helyeztem.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11179
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 31.

Ajánló

Pirítósra halmozva reggelire, tízóraira, italozáshoz. A sok vaj miatt a hűtőben napokig eláll. Ha tehát nem marad elég vaj a tepsiben, pótolni kell, ha elhúzódó felhasználásra gondolunk! (A zsírban tárolt sült hús mintájára, de ne feledjük: a hal kényesebb étek – még megsütve is! -, mint a sült hús!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szendvicskrém süllőből
Harmathy Ildikó 313 recept

Karácsony este süllőt sütöttem bormártással. Amikor az ember egészben süti a süllőt, szinte óhatatlan a maradék. A két egész süllőből ezúttal egy fél megmaradt. Eddig salátát készítettem a megmaradt süllő húsából, ezúttal - a praktikusabb, hosszabban elnyújtható használat okán – szendvicskrémet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...