Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepaprikáshoz:
-
300g csirkecomb334 kcal
-
5 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
34g tejföl67 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
40g víz0 kcal
A palacsinta elkészítése
-
406 kcal
-
260g ásványvíz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
A mártáshoz
Összesen
1160
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepaprikáshoz:
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
23 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
170g tejföl337 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g víz0 kcal
A palacsinta elkészítése
-
2028 kcal
-
1300g ásványvíz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A mártáshoz
Összesen
5796
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkepaprikáshoz:
-
34.7g csirkecomb39 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
4.6g víz0 kcal
A palacsinta elkészítése
A mártáshoz
Összesen
135
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1768.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 779 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 499.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
1160
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 227.1 g
Zsír
-
Összesen 343.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8844.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1088 mg
-
Foszfor 3896 mg
-
Nátrium 2927 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 73 mg
VÍZ
-
Összesen 2496.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2169 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3264 micro
Összesen
5796
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Csirkepaprikáshoz:
-
6 db csirkecomb
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
170 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl víz
A palacsinta elkészítése
-
1.3 l ásványvíz
-
0.5 ek só
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
Elkészítés
Csirkepaprikáshoz:
- A csirkecombokat előkészítjük.
- A vöröshagymát feldaraboljuk apróra, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel.
- A tűzre visszahelyezve tovább hevítjük 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és annyi vizet öntünk rá, hogy a combokat ellepje. Ízlés szerint sózzuk. Főzési idő kb. 1 óra.
- Ha a csirkecombok megpuhultak, levéből kivéve leszedjük a csontokról a husit egy külön tálba, majd késsel vagy darálóval pépessé alakítjuk. A husipépünket szaftosabbá tehetjük egy kis pörköltszafttal.
- Elkészítjük a palacsintákat.
A palacsinta elkészítése
- A palacsinta összetevőit összeborogatjuk egy tálba, és gépi habverővel kikeverjük. Ne sokáig kevergessük azért, mert a palacsinta nem lesz ropogós, nyúlóssá válhat!
- Külön egy csészébe kevés olajat öntünk, amely a sütéshez kell majd. Minden sütésnél kanál segítségével a palacsintasütőbe csepegtetünk olajat, kissé felhevítjük, végül beleöntjük a palacsintamasszánkat. Minkét oldalát megsütjük.
- A kész palacsintákat egyenként betöltjük a husipéppel. (Először a két oldalát ráhajtva, majd feltekerjük a tésztát.)
A mártáshoz
- A megmaradt pörköltlevünket behabarjuk a tejföl és liszt elegyével. A habarás technikája: külön edényben elkeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel, majd ehhez a keverékhez hozzáöntünk egy merőkanálnyi forrásban lévő pörköltlevet.
- Kikeverjük, majd ezt az egészet hozzáöntjük keverés közben a pörköltléhez. Kiforraljuk- (kettőt, hármat rottyan), és el is zárhatjuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3238
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minden hagyományos hortobágyi palacsintának csirkepaprikás az alapja, ezúttal az én receptemben is. A változás a tésztában rejlik, mert teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem. Finom, kiadós, akár előételként, akár főételként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!