r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 5796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.1 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8844.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1088 mg
  • Foszfor
    3896 mg
  • Nátrium
    2927 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2496.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3264 micro
Összesen 5796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Elkészítés

Csirkepaprikáshoz:

  1. A csirkecombokat előkészítjük.
  2. A vöröshagymát feldaraboljuk apróra, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel.
  3. A tűzre visszahelyezve tovább hevítjük 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és annyi vizet öntünk rá, hogy a combokat ellepje. Ízlés szerint sózzuk. Főzési idő kb. 1 óra.
  4. Ha a csirkecombok megpuhultak, levéből kivéve leszedjük a csontokról a husit egy külön tálba, majd késsel vagy darálóval pépessé alakítjuk. A husipépünket szaftosabbá tehetjük egy kis pörköltszafttal.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.

A palacsinta elkészítése

  1. A palacsinta összetevőit összeborogatjuk egy tálba, és gépi habverővel kikeverjük. Ne sokáig kevergessük azért, mert a palacsinta nem lesz ropogós, nyúlóssá válhat!
  2. Külön egy csészébe kevés olajat öntünk, amely a sütéshez kell majd. Minden sütésnél kanál segítségével a palacsintasütőbe csepegtetünk olajat, kissé felhevítjük, végül beleöntjük a palacsintamasszánkat. Minkét oldalát megsütjük.
  3. A kész palacsintákat egyenként betöltjük a husipéppel. (Először a két oldalát ráhajtva, majd feltekerjük a tésztát.)

A mártáshoz

  1. A megmaradt pörköltlevünket behabarjuk a tejföl és liszt elegyével. A habarás technikája: külön edényben elkeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel, majd ehhez a keverékhez hozzáöntünk egy merőkanálnyi forrásban lévő pörköltlevet.
  2. Kikeverjük, majd ezt az egészet hozzáöntjük keverés közben a pörköltléhez. Kiforraljuk- (kettőt, hármat rottyan), és el is zárhatjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3238
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden hagyományos hortobágyi palacsintának csirkepaprikás az alapja, ezúttal az én receptemben is. A változás a tésztában rejlik, mert teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem. Finom, kiadós, akár előételként, akár főételként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Csirkepaprikáshoz:

A palacsinta elkészítése

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...