r
Nosalty Logó

Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
12.8g
Fehérje
109.3g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
73.9g
Víz
90g
Koleszterin
3.7g
Rost
19g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A pudingporból a szokásos módon, két ek cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítünk.
  2. Összekeverjük a már kész rizzsel, beletesszük a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Nekem most házi befőttem volt, kicsit puhák voltak a gyümölcsök, szükségtelen lett volna darabolni.)
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, s előmelegített sütőben 10-15 perc alattszép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

A legnagyobb odafigyelés ellenére is marad olykor egy kis köret vagy husi a hűtőben, ami már abban a formájában nem örül nagy népszerűségnek. Így volt ez most is, tennem kellett valamit a megmaradt rizzsel. Ez lett belőle. A barack hirtelen ötlet volt, de milyen jó ötlet!!:) Így nem hiányzott hozzá a hagyományos lekvár sem. Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, ne szárítsuk ki. Bár ha ez megtörténik, akkor sem katasztrófa, jöhet egy kis tejszínhab vagy a jó öreg baracklekvár!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!