r
Nosalty Logó

Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 2207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingporból a szokásos módon, két ek cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítünk.
  2. Összekeverjük a már kész rizzsel, beletesszük a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Nekem most házi befőttem volt, kicsit puhák voltak a gyümölcsök, szükségtelen lett volna darabolni.)
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, s előmelegített sütőben 10-15 perc alattszép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 68884
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Ajánló

El tudom képzelni bármilyen más gyümölccsel is, mazsolával, csokidarabokkal...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legnagyobb odafigyelés ellenére is marad olykor egy kis köret vagy husi a hűtőben, ami már abban a formájában nem örül nagy népszerűségnek. Így volt ez most is, tennem kellett valamit a megmaradt rizzsel. Ez lett belőle. A barack hirtelen ötlet volt, de milyen jó ötlet!!:) Így nem hiányzott hozzá a hagyományos lekvár sem. Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, ne szárítsuk ki. Bár ha ez megtörténik, akkor sem katasztrófa, jöhet egy kis tejszínhab vagy a jó öreg baracklekvár!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...