Rizskoch (a maradék felhasználás jegyében)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g rizs1432 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g sárgabarackbefőtt126 kcal
Összesen
2207
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.8g rizs121 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
33.8g tej19 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
16.9g sárgabarackbefőtt11 kcal
Összesen
187
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 545 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 295.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 973 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1578 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
2207
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg rizs
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
2 db tojás
-
20 dkg sárgabarackbefőtt
Elkészítés
- A pudingporból a szokásos módon, két ek cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítünk.
- Összekeverjük a már kész rizzsel, beletesszük a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barackot. (Nekem most házi befőttem volt, kicsit puhák voltak a gyümölcsök, szükségtelen lett volna darabolni.)
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszát.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, s előmelegített sütőben 10-15 perc alattszép aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 302
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 68884
- Feltöltés dátuma: 2010. február 10.
Ajánló
El tudom képzelni bármilyen más gyümölccsel is, mazsolával, csokidarabokkal...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legnagyobb odafigyelés ellenére is marad olykor egy kis köret vagy husi a hűtőben, ami már abban a formájában nem örül nagy népszerűségnek. Így volt ez most is, tennem kellett valamit a megmaradt rizzsel. Ez lett belőle. A barack hirtelen ötlet volt, de milyen jó ötlet!!:) Így nem hiányzott hozzá a hagyományos lekvár sem. Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, ne szárítsuk ki. Bár ha ez megtörténik, akkor sem katasztrófa, jöhet egy kis tejszínhab vagy a jó öreg baracklekvár!:)