r
Nosalty Logó

Pizza Gyros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flóra
Pizza Gyros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 1450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 2899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyroshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először tzatzikit készítünk: a 10 dkg uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A fokhagymákat fokhagymaprésen kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az uborkához, majd sózzuk. Ráöntjük a joghurtot, majonézt, citromlét, és összekeverjük.
  2. A csirkemellet felvágjuk apróra, és gyros fűszerkeverékkel ízesítjük. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megsütjük rajta a húst.
  3. Az 5 dkg uborkát, paradicsomot, és lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A pizzatésztán egyenletesen eloszlatjuk a tzatzikit, majd rátesszük az uborkát, a paradicsomot, a lilahagymát, és a megsütött húst.
  5. A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a pizzát.
  6. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 736
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 117251
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pizza megrendelő lapon láttam meg egy pizzát, amit így hívtak. Jó ötletnek tartottam, és jól is hangzott, úgyhogy a leírt alapanyagok alapján elkészítettem. Szerintem jól sikerült, nagyon finom volt.

Hozzávalók

A tésztához

A gyroshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...