r
Nosalty Logó

Habos rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Habos rizs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a rizs főzése

a hab elkészítése

a csokiöntet

625
Kalória
8.6g
Fehérje
52.1g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
96g
Víz
139.5g
Koleszterin
1.6g
Rost
24.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a rizs főzése

a hab elkészítése

a csokiöntet

Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a rizs főzése

a hab elkészítése

a csokiöntet

Összesen 3763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a rizs főzése

a hab elkészítése

a csokiöntet

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 3763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

a rizs főzése

  1. A rizshez valókat összekeverjük, felforraljuk, majd utána kis lángon kb. 20 percig főzzük, vastag falú lábosban, ha van, vasat is tehetünk alá, hogy biztos ne égjen le.
  2. 20 perc után lekapcsoljuk, és jól kihűtjük. A fedőt NEM SZABAD közben levenni, hisz a fedő alatt még puhul a rizs.
  3. Ha jól lehűlt, általában csomós lesz, azt kézzel vagy villával nagyjából szétnyomkodjuk.
  4. A rizs hűlése közben felverünk 4-5 dl tejszínt egy vaníliás cukorral és 2-3 ek. cukorral. Ha jó kemény, akkor ezt összekeverjük a rizzsel, és egy tálba tesszük.(Lehet valakinek sok ez a tejszín mennyiség, ez nekem sem jön mindig tökéletesen össze. Lényeg, hogy azért több legyen a rizs, mint a tejszín.)
  5. Még 3dl tejszínt felverünk csak úgy, önmagában. Félretesszük.
  6. A csokiöntethez a hozzávalókat összekeverjük, és felforraljuk (megolvasztjuk a kakaót).
  7. A habos rizses egyvelegre csorgatunk az öntetből, majd erre halmozzuk a felvert habot, és a legvégén a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk (csíkokat, pöttyöket teszünk rá).
  8. Irány 1 napra (éjszakára) a hűtő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Kis gyermekkorom óta ezt a desszertet csinálja édesanyám karácsonykor. Imádom. Vagyis az egész család imádja. Mikor elköltöztem otthonról, elsők között volt ez a recept, amit anyukámtól elkértem. Azóta kedvesem is imádja, és persze bátyám menyasszonya is (ragályos a dolog:) ). És persze ha megyünk haza karácsonyozni, még mindig van ilyen finomság vacsora után. Csak anyukám azóta már többszörös adagot csinál, csomagol bátyáméknak, és nekünk is egy külön edénybe. Mert hát ugye a hazai az igazi.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!