r
Nosalty Logó

Almás-fetás saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Titalilla
Almás-fetás saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2447.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, apró csíkokra vagy kisebb szeletekre vágjuk. Az eredeti receptben natúr (sima sós, borsos kisütött) csirkemell szerepel, én ma rántott húst szeleteltem bele, mert az lédúsabb.
  2. A salátát és az almát megmossuk, majd felszeleteljük: a salátát csíkokra, az almát kockákra.
  3. A fetát is apró kockákra vágjuk.
  4. Összeállítjuk az egészet: a salátára jöhet az alma, majd a dió, aszalt gyümölcsök, végül az öntet. Ráhalmozzuk a csíkokra vágott csirkét, és meglocsoljuk az öntettel.
  5. Jóízűen elfogyasztjuk :)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5945
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Titalilla 1 recept

Két éven keresztül Kanadában éltünk férjemmel. 2011-ben úgy döntöttünk, hogy hazaköltözünk Európába. Az utolsó fél évben egyszer a Wendy's gyorsétteremben jártunk, ahol hasonló saláta volt a szezon slágere. Imádtuk. Az alapanyagok kicsit mások voltak, például aszalt vörösáfonya (cranberry) volt rajta és pekándió. Ezekhez a hozzávalókhoz kicsit nehézkes itthon a hozzájutás, így én ma sima mazsolát tettem bele és egy marék vegyes diófélét. Az alma és az aszalt gyümölcsök édességét szuperül ellensúlyozza a feta sajt sóssága, és ha még az ember hozzájut egy kis vörösáfonyához, ami kissé fanyar... Kanadában gránátalmás öntet járt hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...