Harcsával rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bogizoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
83g törpeharcsa99 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
12 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
500g törpeharcsa595 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
71 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
2205
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
64.4g burgonya37 kcal
-
21.5g törpeharcsa26 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 251.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.2 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 1922 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1507.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
2205
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
0.5 kg törpeharcsa
-
3 dl tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
-
garam masala ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A harcsafiléket megmossuk, a vizet leitatjuk róluk. A kést laposan tartva, oldalazva vágjuk a szeleteket belőlük, így azok vékonyabbak lesznek. Mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk őket, és felhasználásig a hűtőben tartjuk.
- A héjas krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk.
- Kiolajozott tepsit zsemlemorzsával szórunk, majd erre tesszük az első réteg krumplit, amit megsózunk.
- Ráterítjük a harcsa szeleteket.
- A tejfölt összekeverjük a bombay masalával, és a mennyiség felével megkenjük a halszeleteket.
- Újabb réteg krumpli következik, amit ismét sózunk, és beterítjük a maradék fűszeres tejföllel.
- A tetejét beszórjuk zsemlemorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4815
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bogizoli
4 recept
Egyik ismerősöm említette a hallal összerakott krumplit, de receptet nem adott hozzá. Az afrikai harcsa az egyik kedvencem, a másik pedig a krumpli, ezért arra gondoltam, megalkotom a saját ízlésemnek megfelelő étket ezekből az alapanyagokból. Elsőre a család kedvence lett...