Zsidó marhaszegy omlósan és szaftosan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús pácolása
-
5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj55 kcal
-
188g marhahús266 kcal
sütés
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
429
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús pácolása
-
41 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
1500g marhahús2130 kcal
sütés
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
3438
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
hús pácolása
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
43.1g marhahús61 kcal
sütés
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
5.8g burgonya3 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
11.5g konzerv paradicsom2 kcal
-
8.6g vörösbor7 kcal
-
14.4g alaplé1 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
99
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1002.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 279 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 930 micro
-
β-karotin 2409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3171 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
429
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.8 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 915 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8023.1 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 497 mg
-
Kálcium 468 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 3611 mg
-
Nátrium 2783 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2232.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1914 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7442 micro
-
β-karotin 19269 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 25365 micro
-
Lut-zea 959 micro
Összesen
3438
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 729 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
99
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hús pácolása
-
50 g sűrített paradicsom
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 tk chilipehely
-
1 tk bors
-
1 tk majoranna
-
só ízlés szerint
-
50 ml olívaolaj
sütés
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db sárgarépa
-
2 db burgonya
-
2 db vöröshagyma
-
7 gerezd fokhagyma
-
3 dl vörösbor
-
5 dl alaplé
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
4 db babérlevél
Elkészítés
hús pácolása
- A pác hozzávalóit egy tálban csomómentesre kikeverjük.
- A húsról lefejtjük a faggyút, ha van rajta, majd mindkét oldalát bekenjük a paradicsomos páccal. 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni, ezalatt összeérnek az ízek, és picit "érleljük" is a marhát.
sütés
- A pihentetett marhát a hűtőből elővesszük, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon mind a két oldalát picit lepirítjuk. Ezután a húst áttesszük egy nagy sütőedénybe, és alaposan megsózzuk-borsozzuk.
- A zöldségeket megpucoljuk, és rusztikusan feldaraboljuk. Nem kell nagyon apróra, mert így is - úgy is nagyon puhára fognak főni.
- A hús köré szórjuk a répákat, a burgonyákat, a hagymákat és fokhagymákat, majd leborítjuk az aprított paradicsommal, és meglocsoljuk a vörösborral, valamint az alaplével.
- Szórunk rá jó adag borókabogyót és néhány babérlevelet is. 170 fokos sütőben lefedve sütjük 3,5 órán keresztül, majd fedetlenül további egy órát.
- A kész húst kivesszük a zöldségek közül (a folyadék nagy része ekkorra elpárolgott), hagyjuk picit pihenni, majd felszeleteljük.
- A szegyszeleteket tálalhatjuk a főtt zöldségekkel, vagy azokat le is turmixohatjuk, így szuper ízes "vadasmártás-szerű" szószt kapva.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 250 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 191
- Össznézettség: 23688
- Feltöltés dátuma: 2021. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A marhaszegy nálunk kevésbé elterjedt marhahúsféle, aminek fő oka, hogy nálunk "mást vágnak" a marhából, mint például az USA-ban, ahol a szegy a déli államok kedvenc húsa. Ez a marhaszegy recept azonban most nem az amerikai BBQ-jegyében készült, hanem zsidó módra, hiszen a szegy a zsidó konyhában is nagyon kedvelt alapanyag. Ahhoz, hogy a kész sült egyszerre legyen omlós és szaftos, fontos, hogy 1-2 éjszakára bepácoljuk, és hogy alacsonyabb hőfokon, jó hosszan süssük. Hagyományosan darabolt zöldségekkel sütik együtt, amiből akár egy elképesztő ízes szószt is turmixolhatunk a kész szegyszeletek mellé - így tettünk most mi is.