Zöldséges sertésraguleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
35 kcal
-
2 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
83g sertéshús138 kcal
-
33g cukorborsó13 kcal
-
33g karfiol3 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
49 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
10 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
200g cukorborsó79 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
1856
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1 kcal
-
6.5g fehérrépa4 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.5g halványító zeller0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
9.1g sertéshús15 kcal
-
3.6g cukorborsó1 kcal
-
3.6g karfiol0 kcal
-
54.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
Összesen
32
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 796.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2650 micro
-
β-karotin 7387 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 894 micro
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.5 g
Zsír
-
Összesen 72.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5755.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 2496 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 4781 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4403 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 559 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 1015 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 15903 micro
-
β-karotin 44322 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 5366 micro
Összesen
1856
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 nagy db fehérrépa
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
200 g cukorborsó
-
200 g karfiol
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kaliforniai paprikát. Adunk hozzá 3 evőkanál étolajat, és kb. 7-8 percig folyamatosan kevergetve, közepes hőfokon pároljuk.
- Majd megszórjuk 1 evőkanál finomliszttel.
- Hozzáadjuk a kockára földarabolt sertéshúst, és fölengedjük kb. 3 liter vízzel.
- Mikor elkezd forrni a víz, leszedjük a keletkezett habot, majd a cukorborsót, karfiolt, halványító zellert, petrezselymet is a leveshez adjuk, és sózzuk, borsozzuk, a húsleveskockát is hozzáadjuk.
- Lassú tűzön főzzük, ameddig a hús megpuhul.
- A végén levesbetéttel még gazdagíthatjuk, én 2 tojásból készítettem daragaluskát.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 81794
- Feltöltés dátuma: 2016. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Nyáron a kertből szedett, frissen érett zöldségekből a legfinomabb. De minden évszakban egy remek választás, ha egy finom levest szeretnénk elkészíteni. Egy nagyon régi receptem, még anno anyukámat néztem, hogyan készíti, és a saját ízlésemre átformáltam.