r
Nosalty Logó

Zöldséges rizstészta selyemhernyóbábbal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Zöldséges rizstészta selyemhernyóbábbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hernyóbáb pácolása

stir fry

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hernyóbáb pácolása

stir fry

Összesen 1808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hernyóbáb pácolása

stir fry

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    6456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    3743 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 1808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

hernyóbáb pácolása

stir fry

Elkészítés

hernyóbáb pácolása

  1. A selyemhernyóbáb-konzervet leszűrjük. Egy közepes tálban összekeverjük a pác összes hozzávalóját (az olaj kivételével), sőt, érdemes le is turmixolni, hogy minél egyneműbb legyen.
  2. A bábokat a pácba tesszük, elkeverjük, és pár óraára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetés után leszűrjük a pácolt rovart, majd némi szezámolajon alaposan lepirítjuk.

stir fry

  1. A rizstésztát leforrázzuk forró vízzel, lefedjük és 10-15 percet állni hagyjuk. Amikor már al dente, leszűrjük, és félretesszük. Ha nem használjuk fel azonnal, keverjük össze kevés olajjal és úgy tegyük el, így nem fog összetapadni.
  2. Közben egy kis tálkában összekeverjük a szójaszószt, a mirint, a halszószt, a limelét, és a cukrot, majd az egészet összekeverjük a tésztával.
  3. Egy nagy wokban felhevítjük az olajat, majd alaposan lepirítjuk rajta a csíkokra vágott zöldségeket. Sózni és borsozni csak a végén fogunk, hogy jobban tudjon pirulni a zöldség.
  4. A kész zöldséget a kiporciózott szószos rizstésztára kanalazzuk. Hozzákanalazunk a pirított selyemhernyóbábból is, majd az egészet alaposan megszórjuk durvára aprított földimogyoróval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 745
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szert tettünk egy konzervnyi selyemhernyóbábra, és mivel nyersen nem voltunk a műfaj rajongói, egy egyszerű szószos-zöldséges tésztát készítettünk hozzá, amibe pácolva és pirítva tettük bele a rovarokat. Természetesen enélkül is elkészíthető, hiszen egy könnyen és gyorsan összedobható, finom tésztaételről van szó.

Hozzávalók

hernyóbáb pácolása

stir fry

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...