r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott tészta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Zöldséges rakott tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 6721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8274 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11587.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    4245 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    1524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2764 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    49641 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 6721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1685 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Elkészítés

Zöldséges szósz

  1. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről. Rányomjuk a fokhagymákat, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük.
  2. Ezután jön rá a vörösbab, összekeverjük, a fűszerekkel befűszerezzük, ráöntjük a sűrített paradicsomot, a fagyasztott zöldségeket és a vizet, összekeverjük, s lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk az egészet.

Tészta

  1. Míg a zöldségek puhulnak, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba – amibe belefér majd a zöldséges szósz is – öntjük.
  2. A bacon szalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben valószínűleg megpuhultak a zöldségek, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, fedő nélkül hűtjük egy kicsit. Sűrű szaftja kell, hogy legyen.
  4. A langyosra hűlt bacont a főtt tésztára öntjük a kevés kisült zsírjával együtt, jól összekeverjük. Ezt követően ráöntjük a zöldséges szószt, ezzel is egyenletesen összeforgatjuk.

Tejszínes szósz

  1. Végül a főzőtejszínt (melyben elkevertük a ketchupot, s az ételízesítőt) öntjük a tésztára, óvatosan ezzel is összekeverjük, elegyítjük.

Tetejére

  1. Egy jénai tepsi alját egy kis kanálnyi zsírral kikenjük.
  2. A tészta felét az enyhén zsírozott jénai tepsibe öntjük, elegyengetjük, a tejföl felével bekenjük, erre ráreszeljük a füstölt sajtot. Végezetül a tészta másik felét erre ráöntjük, a tejföl másik felével bekenjük a tetejét, s a trappista sajtot egyenletesen ráreszeljük a tetejére.
  3. Sütőbe tesszük, először 200 fokon, alsó-felső sütéssel (sercegésig), majd mérsékelve 150 fokra, addig sütjük, amíg szép színt kap a teteje!
  4. Ha készen van, rövid ideig pihentetjük, majd tetszés szerinti formában tálaljuk. Nagyon finom, másnap melegítve is!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x26x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3366
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Ezt most csupa zöldséggel készítettem - egy picike húsféle van csak benne -, állandóan variálgatom... Mondhatom, nagyon finom lett ez a változat is... Hosszúnak tűnik, de rém egyszerű... A fűszereket ki-ki saját kedvence szerint változtathatja, de így is mennyei... Persze csak annak, aki szereti a zöldségeket... Érdemes így kipróbálni, tuti, hogy kedvenc lesz...

Hozzávalók

Zöldséges szósz

Tészta

Tejszínes szósz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...