r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos töltött batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-húsos töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 5459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13886.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3024 mg
  • Nátrium
    8318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 5459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot és kb 1 dl langyos vizet teszünk rá. Megkeverjük (de csak ott a közepét), és hagyjuk felfutni (kb 10 perc).
  2. Beletesszük a sót, a margarint és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk, majd lefedve meleg helyen kelni hagyjuk (kb fél óra).
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és a darált húst a fűszerekkel megpároljuk.
  4. A vegyes zöldségeket is megpároljuk kevés olajon. Minél többféle, annál jobb.
  5. Ha a tésztánk megkelt átgyúrjuk, majd deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy majd be is takarhassuk vele az egészet.
  6. Legjobb mindjárt a formába tenni (én egy 32 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és abba tettem).
  7. Első rétegben beletesszük a párolt darált húst, majd megszórjuk reszelt sajttal. Következő rétegnek jön egy sor sonka, amit szintén megszórunk sajttal és meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal. Erre kerülnek a párolt zöldségek, ami ismét kap sajtot és kechupot. Ha maradt még sonkánk, akkor azt ismét rátehetjük tetszés szerint.
  8. Végül a tészta másik felét ráfordítjuk, és betakarjuk ezt az egészet a széleket összefogva, hogy ne menjen ki a gőz belőle sütés közben.
  9. A tetejét megkenjük tejjel és mehet a sütőbe kb 45 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3486
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Ajánló

Tehetünk bele többféle sajtot is, és akár kolbásszal is gazdagíthatjuk. A rétegek tetszés szerint változtathatóak. Az eredeti recept szerint paprikaszósszal van készítve, én ezt helyettesítettem ketchuppal. Nálunk biztosan terítékre kerül még máskor is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló ételt láttam egy tv műsorban, gondoltam elkészítem az én verziómat. Eredetileg a bányászoknak készítették munkába menethez. Jó ötlet, benne van minden egyben. Gyakorlatilag nem kell mellé semmi, de készíthetünk hozzá bármilyen szószt vagy mártást. Kiadós étel.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...