Zöldséges-húsos töltött batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
70g finomliszt255 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
10g víz0 kcal
Az 1. töltelékhez
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7 kcal
A 2. töltelékhez
-
20g gépsonka28 kcal
-
4 kcal
A 3. töltelékhez
-
50g zöldségkeverék36 kcal
-
2g ketchup2 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
3g tej2 kcal
-
7 kcal
Összesen
547
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
11g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
100g víz0 kcal
Az 1. töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
A 2. töltelékhez
-
200g gépsonka276 kcal
-
35 kcal
A 3. töltelékhez
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
30g tej17 kcal
-
71 kcal
Összesen
5459
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
28.4g finomliszt103 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2g margarin15 kcal
-
4.1g víz0 kcal
Az 1. töltelékhez
-
20.3g darált sertéshús37 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A 2. töltelékhez
-
8.1g gépsonka11 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
A 3. töltelékhez
-
20.3g zöldségkeverék15 kcal
-
0.6g ketchup1 kcal
-
8.1g sajt29 kcal
-
1.2g tej1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
222
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 181 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
547
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.6 g
Zsír
-
Összesen 188.8 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13886.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 371 mg
-
Kálcium 1670 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 3024 mg
-
Nátrium 8318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 627.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2338 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 695 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
5459
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
4 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 ek só
-
5 dkg margarin
Az 1. töltelékhez
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A 2. töltelékhez
-
20 dkg gépsonka
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A 3. töltelékhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot és kb 1 dl langyos vizet teszünk rá. Megkeverjük (de csak ott a közepét), és hagyjuk felfutni (kb 10 perc).
- Beletesszük a sót, a margarint és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk, majd lefedve meleg helyen kelni hagyjuk (kb fél óra).
- A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és a darált húst a fűszerekkel megpároljuk.
- A vegyes zöldségeket is megpároljuk kevés olajon. Minél többféle, annál jobb.
- Ha a tésztánk megkelt átgyúrjuk, majd deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy majd be is takarhassuk vele az egészet.
- Legjobb mindjárt a formába tenni (én egy 32 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és abba tettem).
- Első rétegben beletesszük a párolt darált húst, majd megszórjuk reszelt sajttal. Következő rétegnek jön egy sor sonka, amit szintén megszórunk sajttal és meglocsoljuk ízlés szerint ketchuppal. Erre kerülnek a párolt zöldségek, ami ismét kap sajtot és kechupot. Ha maradt még sonkánk, akkor azt ismét rátehetjük tetszés szerint.
- Végül a tészta másik felét ráfordítjuk, és betakarjuk ezt az egészet a széleket összefogva, hogy ne menjen ki a gőz belőle sütés közben.
- A tetejét megkenjük tejjel és mehet a sütőbe kb 45 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3486
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Ajánló
Tehetünk bele többféle sajtot is, és akár kolbásszal is gazdagíthatjuk. A rétegek tetszés szerint változtathatóak. Az eredeti recept szerint paprikaszósszal van készítve, én ezt helyettesítettem ketchuppal. Nálunk biztosan terítékre kerül még máskor is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hasonló ételt láttam egy tv műsorban, gondoltam elkészítem az én verziómat. Eredetileg a bányászoknak készítették munkába menethez. Jó ötlet, benne van minden egyben. Gyakorlatilag nem kell mellé semmi, de készíthetünk hozzá bármilyen szószt vagy mártást. Kiadós étel.