r
Nosalty Logó

Zöldséges-gombás graham pizza

NS
Zöldséges-gombás graham pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

723
Kalória
32.9g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
151.1g
Víz
68.5g
Koleszterin
15g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 723 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 723 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9014.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1981 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    3629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2131 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 2888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét felmelegítjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a lisztet, és a zabpelyhet, ezekhez hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk néhány kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
  4. Ha a tészta összeállt, meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább fél órát, de akár egy óráig is kelhet.
  5. Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltéteket. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a pulykamellsonkát felkockázzuk.
  6. Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. Attól függően, hogy mekkora és milyen vastagságú pizzákat szeretnénk sütni, elosztjuk a tésztánkat 3-4 egyenlő részre. Ezeket egyenként kinyújtjuk a tetszőleges formára, majd beletesszük a tepsibe, amit előtte olívaolajjal kikentünk. Ezután megkenjük natúr joghurttal vagy paradicsomszósszal, és rátesszük a feltéteteket, legfelülre kerüljön a sajt.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg rá nem pirul a sajt a tetejére.
  8. Amikor megsült, szépen megesszük :).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretek pizzát sütni, mert gyors, finom és akárhogy lehet variálni. Volt itthon néhány zöldség és gondoltam, hogy így remekül fel tudom őket használni.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...