Zöldséges-gombás graham pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
75g graham-liszt249 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g joghurt2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g só0 kcal
A feltéthez
-
50g joghurt31 kcal
-
25g pulykamellsonka28 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
50g sajt176 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
723
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
300g graham-liszt996 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g só0 kcal
A feltéthez
-
200g joghurt122 kcal
-
100g pulykamellsonka110 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
200g sajt704 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2888
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
20g graham-liszt66 kcal
-
6.7g zabpehely25 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1g joghurt1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A feltéthez
-
13.3g joghurt8 kcal
-
6.7g pulykamellsonka7 kcal
-
6.7g zöldborsó5 kcal
-
2 kcal
-
6.7g gomba1 kcal
-
13.3g sajt47 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Összesen
191
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 151.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
723
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 131.5 g
Zsír
-
Összesen 117.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9014.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1981 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 626 mg
-
Foszfor 2604 mg
-
Nátrium 3629 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 604.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 881 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 684 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2131 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3367 micro
Összesen
2888
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg graham-liszt
-
10 dkg zabpehely
-
2 dl tej
-
2.5 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek joghurt
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál só
A feltéthez
-
10 dkg pulykamellsonka
-
10 dkg zöldborsó
-
1 db kápia paprika
-
10 dkg gomba
-
20 dkg sajt
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tej felét felmelegítjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
- Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a lisztet, és a zabpelyhet, ezekhez hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
- Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk néhány kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
- Ha a tészta összeállt, meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább fél órát, de akár egy óráig is kelhet.
- Amíg a tészta kel, előkészítjük a feltéteket. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a pulykamellsonkát felkockázzuk.
- Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. Attól függően, hogy mekkora és milyen vastagságú pizzákat szeretnénk sütni, elosztjuk a tésztánkat 3-4 egyenlő részre. Ezeket egyenként kinyújtjuk a tetszőleges formára, majd beletesszük a tepsibe, amit előtte olívaolajjal kikentünk. Ezután megkenjük natúr joghurttal vagy paradicsomszósszal, és rátesszük a feltéteteket, legfelülre kerüljön a sajt.
- Előmelegített sütőben sütjük, amíg rá nem pirul a sajt a tetejére.
- Amikor megsült, szépen megesszük :).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7170
- Feltöltés dátuma: 2012. január 20.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Szeretek pizzát sütni, mert gyors, finom és akárhogy lehet variálni. Volt itthon néhány zöldség és gondoltam, hogy így remekül fel tudom őket használni.