Zöldséges lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Az ördög szakácsnője
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
-
67g lasagne tészta247 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A töltelékhez
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
33g csemegekukorica29 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A besamel mártáshoz
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
83g tej47 kcal
Összesen
668
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
A töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A besamel mártáshoz
-
30g finomliszt109 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g tej280 kcal
Összesen
3998
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az előkészítéshez
-
16.5g lasagne tészta61 kcal
-
6.2g trappista sajt22 kcal
A töltelékhez
-
20.7g darált sertéshús38 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
8.3g zöldborsó7 kcal
-
8.3g csemegekukorica7 kcal
-
8.3g paradicsomlé1 kcal
-
1.9g ketchup2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A besamel mártáshoz
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
20.7g tej12 kcal
Összesen
167
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 186.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 3917 micro
-
Lut-zea 1086 micro
Összesen
668
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.5 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7603.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 1810 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 2897 mg
-
Nátrium 1915 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1270 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1719 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 23502 micro
-
Lut-zea 6518 micro
Összesen
3998
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 972 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Az előkészítéshez
A töltelékhez
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
20 dkg zöldborsó
-
20 dkg csemegekukorica
-
2 dl paradicsomlé
-
3 ek ketchup
-
2 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál oregánó
-
2 teáskanál bazsalikom
A besamel mártáshoz
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 l tej
Elkészítés
Az előkészítéshez
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- A darált húst elkeverjük a hagymával és kb. 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd további 5 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. (Ha le akarna égni, egy pici vizet önthetünk alá.)
- Ráöntjük a paradicsomot, majd az üveget/konzervdobozt feltöltjük 1 dl vízzel, ráöntjükés az egészet jól megkeverjük.
- Hozzáadunk 2-3 ek ketchupot (ízlés szerint), majd csipet sóval, borssal, 2 tk oreganoval és 2 tk bazsalikommal fűszerezzük. Mégegyszer összerottyantjuk.
- Közben elkészítjük a besamel mártást, ami a tésztalapok és a zöldéges hústöltelékközé fog kerülni.
- 2 ek lisztet elkeverünk 1 ek olajjal, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagolunk fél l tejet (vagy 3 dl tejet és 3 dl vizet, ha nincs otthon annyi tej esetleg). Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Óvatosan kell bánni vele, kb. palacsintatészta sűrűségű legyen. Vigyázat, nagyon-nagyon könnyen leég! (A szószt ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval, de én nem szeretem az ízét.)
- Egy jénai tál aljára teszünk 3 vagy 4(nem megfőzött!)tésztalapot egymás mellé (tál nagyságától függ), majd egy-két merőkanálnyi besamelt. Ezen egy adag tölteléket elegyegetünk. Újabb tésztaréteg következik, besamel, majd megint a töltelék, amíg el nem fogy minden.
- A tetejére tésztarétegnek kell kerülnie, ezt bőven megöntözzük besamellel,majd vastagon megszórjuk reszelt sajttal (én trappistával).
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ropogós-piros nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11881
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Ajánló
Én még a saját adagom tetejére is teszek ketchupot, de a párom pl. majonézzel szokta megöntözni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az ördög szakácsnője
36 recept
Olasz konyha? Bárhol, bármikor, bármit. Jelen esetben lasagne-t, kicsit zöldségesen, csak hogy ne mindig ugyanolyan legyen.