r
Nosalty Logó

Zöldséges lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Zöldséges lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 3998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3917 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 668 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2897 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1270 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    23502 micro
  • Lut-zea
    6518 micro
Összesen 3998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. A darált húst elkeverjük a hagymával és kb. 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd további 5 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. (Ha le akarna égni, egy pici vizet önthetünk alá.)
  4. Ráöntjük a paradicsomot, majd az üveget/konzervdobozt feltöltjük 1 dl vízzel, ráöntjükés az egészet jól megkeverjük.
  5. Hozzáadunk 2-3 ek ketchupot (ízlés szerint), majd csipet sóval, borssal, 2 tk oreganoval és 2 tk bazsalikommal fűszerezzük. Mégegyszer összerottyantjuk.
  6. Közben elkészítjük a besamel mártást, ami a tésztalapok és a zöldéges hústöltelékközé fog kerülni.
  7. 2 ek lisztet elkeverünk 1 ek olajjal, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagolunk fél l tejet (vagy 3 dl tejet és 3 dl vizet, ha nincs otthon annyi tej esetleg). Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Óvatosan kell bánni vele, kb. palacsintatészta sűrűségű legyen. Vigyázat, nagyon-nagyon könnyen leég! (A szószt ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval, de én nem szeretem az ízét.)
  8. Egy jénai tál aljára teszünk 3 vagy 4(nem megfőzött!)tésztalapot egymás mellé (tál nagyságától függ), majd egy-két merőkanálnyi besamelt. Ezen egy adag tölteléket elegyegetünk. Újabb tésztaréteg következik, besamel, majd megint a töltelék, amíg el nem fogy minden.
  9. A tetejére tésztarétegnek kell kerülnie, ezt bőven megöntözzük besamellel,majd vastagon megszórjuk reszelt sajttal (én trappistával).
  10. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ropogós-piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11888
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

Én még a saját adagom tetejére is teszek ketchupot, de a párom pl. majonézzel szokta megöntözni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lasagne
Az ördög szakácsnője 36 recept

Olasz konyha? Bárhol, bármikor, bármit. Jelen esetben lasagne-t, kicsit zöldségesen, csak hogy ne mindig ugyanolyan legyen.

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...