Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
18g tojás23 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7g szőlőmagolaj59 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
A belső krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A bevonó krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
45 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
220g tojás277 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
152 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
80g szőlőmagolaj707 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A belső krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g zselatin27 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A bevonó krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tortához
-
14.7g tojás19 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
2.7g étkezési keményítő10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.4g szőlőmagolaj47 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
A belső krémhez
-
16.8g mascarpone68 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A bevonó krémhez
-
16.8g mascarpone68 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
6.7g fehér csokoládé36 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 336.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2277.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 854 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.7 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 447.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Hozzávalók
A tortához
-
4 db tojás
-
3 db tojásfehérje
-
110 g porcukor
-
40 g étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
-
80 ml szőlőmagolaj
-
60 g finomliszt
-
5 teáskanál matcha teapor
-
1 fél citromból nyert citromlé
A belső krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
5 dkg cukor
-
0.5 dl víz
-
4 teáskanál zselatin
-
1 fél citromból nyert citromlé
A bevonó krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
0.5 dl víz
-
5 teáskanál zselatin
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tortához
- Az egész tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét a plusz három fehérjével kemény habbá verjük 2 ek porcukorral.
- A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral és a szőlőmagolajjal egy keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött (a felforralt víz éppen csak gyöngyözzön)10 percig keverjük. Ez idő alatt egy kicsit krémesebbé válik. A 10 perc letelte után levesszük a gőzről, és néhány percig hagyjuk hűlni, miközben hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját.
- Ha a krém meghűlt, többadagban (3)óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjét, óvatosan a krémbe forgatva. A második adag fehérje után beleszitáljuk a liszt+keményítő+sütőpor+matcha por keverékét, azt is belekeverjük, végül pedig a harmadik adag fehérjével lazítjuk a tésztát.
- Kivajazott, liszttelmegszórt 2 őzgerincformában elosztjuk a tésztát.
- 140 fokon, hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük (tűpróba) vigyázva arra, hogy kívül a tészta ne barnuljon meg. Ha megsült a tészta, kissé kinyitott sütőajtónál hűtjük ki. Ha langyos, óvatosan rácsra borítva hűthetjük ki teljesen.
- A belső töltelékhez fél dl vizet felforrósítunk, belekeverjük a zselatint, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk félcitrom levét és reszelt héját.A mascarpone krémbebelekeverjük az 5 dkg cukrot.A citromos zselét összekeverjük a cukros mascarponekrémmel.
- A tésztát hosszában ketté vágjuk. A krémetafelvágott tésztára kenjük kb. fél cm vastagon, majd ráborítjuk a tészta tetejét.
- A külső krémhez felolvasztunk vízgőz felett vagy a mikróban 10 dkg fehér csoki pasztillát, amit amascarpone krémhez keverünk, és ehhez adjuk a forró vízben feloldott 5 tk zselatint és egy egész citrom levét és reszelt héját.
- Míg képlékeny, ráöntjük a sütemény tetejére, simítólapáttal elegyengetjük, mindenütt fedje azt.
- Néhány evőkanálnyi krém megmarad, amihez 1 teáskanálnyi matcha port keverünk, és a sütemény tetejét a zöld krémmel díszíthetjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük megdermedni.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x10x2
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15450
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jó ideje meglestem magamnak ezt a tortát AzEszternél, majd ellátogattam a blogjára, ahol lépésről-lépésre aprólékosan leírja az elkészítését. Megnéztem a Food&Wine-on Csíki Sándornál, és további számoskülföldi és hazai oldalon kerestem, összevetettem, hasonlítgattam. Elmentem, megvettem a matchát, vártam, megint olvastam. Szó, mi szó, nagyon sokáig ültem fölötte, mire neki kezdtem. Nem mondom, hogy a legegyszerűbb sütemény, amit elkészítettem, de az biztos, hogy megérte a rászánt időt, a fáradtságot. Nagyon különleges édesség készült el. Nagyon jó, hogy azonnal kettőt készítettem belőle. A családon kívül meg tudtam kínálni a kollégáimat is belőle. A siker osztatlan volt, mindenkinek elnyerte a tetszését, pedig sokféle ízlésű emberrel kóstoltattam meg. Boldog vagyok, hogy rászántam magam.