Matcha teapor

Matcha teapor

Leírás

A matcha (japán eredetű szó: őrölt teát jelent) tea a japán teaszertartások alapja, de megtalálható a kínai teakultúrában is. Ez utóbbiban a forró vízzel leforrázott 1-2 grammnyi matcha-t bambuszseprűvel habosítják. A matcha a legfinomabb porszerű állagig őrölt zöldtea. A matcha alapjául szolgáló zöldtea cserjéket általában 4 héttel a szüret előtt már nem érheti napfény, hogy a levelek szép sötétzöldek maradjanak. Szüret után a leveleket gőzölik, szárítják, majd malomkövön finom porrá őrlik. A matcha-t elsősorban teaként fogyasztják, de főzéshez is használják kevésbé jó minőségű válfaját. Használják még fagylaltkrémek, csokoládé, pékáru vagy tejturmixok készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Matcha teapor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm matcha teapor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

54 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...