Matcha teapor

Leírás

A matcha (japán eredetű szó: őrölt teát jelent) tea a japán teaszertartások alapja, de megtalálható a kínai teakultúrában is. Ez utóbbiban a forró vízzel leforrázott 1-2 grammnyi matcha-t bambuszseprűvel habosítják. A matcha a legfinomabb porszerű állagig őrölt zöldtea. A matcha alapjául szolgáló zöldtea cserjéket általában 4 héttel a szüret előtt már nem érheti napfény, hogy a levelek szép sötétzöldek maradjanak. Szüret után a leveleket gőzölik, szárítják, majd malomkövön finom porrá őrlik. A matcha-t elsősorban teaként fogyasztják, de főzéshez is használják kevésbé jó minőségű válfaját. Használják még fagylaltkrémek, csokoládé, pékáru vagy tejturmixok készítéséhez.

Matcha teapor
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Matcha teapor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm matcha teapor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

61 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...