r
Nosalty Logó

Matchamisu, a zöldteás tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Matchamisu, a zöldteás tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    637 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Elkészítés

matchás piskóta

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, a matchaport és a szódabikarbónát, és ezekkel is összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk egy spatula segítségével.
  3. A kész piskótát sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  4. A kész piskótát hagyjuk kicsit hűlni. Mivel nálunk pohárkrémként készült a sütemény, ezért a tálaláshoz kinézett pohár szájával szaggattunk belőle korongokat, de akár edényben is készíthetjük, utóbbi esetben érdemes vékony téglalapokat vágni belőle.

matchás szirup

  1. A vizet kikeverjük a matchaporral, majd folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a cukorral, a limelével és a mentával.
  2. A kész szirupot (persze annál jóval hígabb) hagyjuk picit hűlni, majd egyesével ebben megmártva fogjuk a piskótakorongokat a pohárkrémbe rétegezni.

matchás krém

  1. A mascarponét és a hűtőhideg tejszínt egy nagy tálban kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a matchát és a limelevet is. A kész krémet habzsákba töltjük

összeállítás

  1. A kiszaggatott piskótakorongokat megmártjuk a híg cukorszirupban, majd kicsit ki is nyomogatjuk belőle a felesleges folyadékot, hogy ne málljanak teljesen szét.
  2. A poharakba felváltva rétegezzük az átitatott piskótakorongokat és a matchás krémet. A pohár méretétől és átmérőjétől függ, hogy hány ilyen rétegünk lesz, a lényeg, hogy a legfelső réteg krém legyen.
  3. A pohárdesszertek tetejét megszórjuk kevés matchával és mentával díszítjük. Azonnal is fogyasztható, de akár be is hűthetjük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 1189
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.

Ajánló

Ha nincs kedvetek vagy időtök házi piskótával bajlódni, de kipróbálnátok a matchás tiramisut, nyugodtan használjatok bolti babapiskótát, és azt mártogassátok a matchás cukorszirupba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matchamisu, a zöldteás tiramisu
Rosanics Petra 351 recept

Imádjuk a tiramisut és a matchát is, így muszáj volt elkészítenünk ezt a csodás színű fúziós desszertet, aminek minden elemébe került a zöldteából. Először egy lágy és puha piskótát készítettünk belőle, amit aztán matchás sziruppal átitatva rétegezünk a matchás mascarponekrémmel. A végeredmény kirobbanóan friss és krémes, ugyanakkor jócskán tartalmaz koffeint is, így ennek megfelelőn érdemes fogyasztani.

Hozzávalók

matchás piskóta

matchás szirup

matchás krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...