Tradicionális matcha tea
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Réz
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Réz
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Réz
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 99.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
1 teáskanál matcha teapor
Elkészítés
- Forró vízzel melegítsük elő a chawant vagy a kedvenc bögrénk, valamint áztassuk be a bambusz teaecsetet, hogy a szálai kissé felpuhuljanak.
- Forraljunk vizet, majd hűtsük vissza 80-85 fokra. A forralás azért fontos, mert lágyítja a vizet, de használhatunk forrásvizet vagy ásványvizet is.
- Tegyünk a chawanba 1-2 gramm (1-1,5 kiskanál) matchát. Érdemes átszitálni a matcha port, mert egyébként előfordul, hogy apró rögök maradnak benne, amelyek megakadályozzák az egyenletes elkeveredést és a tökéletes habosodást.
- Öntsünk a matchára egy kevés vizet, majd gyengéd kézmozdulatokkal egyenletesen keverjük el, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha nincs bambuszecsetünk, akkor használhatunk még kézi tejhabosítót is (több vízzel), vagy próbáljuk meg kiskanállal, mintha pudingport kevernénk - azonban hosszú távon javasoljuk a teakeverő ecset beszerzését. :)
- Ezután öntsük hozzá a többi vizet is, és kezdődhet a habosítás! Gyors kézmozdulatokkal M vagy W alakban kezdjük el keverni a matchát, amíg egy krémesen habos teát nem kapunk. Ha kézi tejhabosítóval dolgozunk, akkor egyszerűen csak tegyük az eszközt a teába, és úgy habosítsuk.
- Ez tehát a matcha tea készítésének alapja! Az így kapott könnyű, habos italt fogyaszthatjuk önmagában, vagy latte-ként valamilyen általad preferált tejjel összekeverve, hidegen vagy melegen, de rengeteg szuper matchás frissítő receptet találsz!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4388
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A matcha tea évszázadokon át a papok és a szamurájok itala volt, akik általában meditáció előtt fogyasztották egy úgynevezett teaszertartás keretein belül, amely Japánban óriási jelentőségű művészet és filozófia, aminek elsajátításához évtizedek kellenek. Ez nem csak a tea elfogyasztásáról szól, hanem arról is, hogy lassítunk egy kicsit, és átadjuk magunkat a pillanatnak. Értékeljük az életet, annak apró örömeit, szépségét és tökéletességét. A matcha tea régóta a "Tea Útjának" kulcsfontosságú eleme, amely rítusaival spiritualitást és tudatosságot hoz az életünkbe. Ahhoz, hogy te is el tudd otthon készíteni élvezhetően, szükség van némi gyakorlásra és arra, hogy az alábbi apróságokat gondosan betartsd. De ha már belejöttél, gond nélkül tudsz készíteni magadnak - vagy másoknak - habos, karakteres matcha teát. A matchának két elkészítési módja létezik: a sűrű tea, a koicha és a híg tea, az usucha. A koicha a teaszertartás teája, egy több mint 1000 éves teakészítési mód. Sűrű, esszenciális, régi hagyományokból táplálkozó tea orvosság. A neve is ezt jelenti: sűrű tea. Állaga a megolvadt csokoládéhoz hasonlít. Csak a legjobb minőségű teákból érdemes koichát készíteni, így élvezhető igazán a matcha tea intenzív, különleges aromája. Az usucha egy hígabb, könnyedebb formája a matcha tea elkészítésének. Felszíne habos, de buborékmentesen krémes kell legyen. Milyen eszközökre lesz szükságed? bambusz teáskanál (chashaku) vagy egy kiskanál kerámia edény (chawan) vagy egy nagy íves aljú bögre bambusz teakeverő ecset (chasen) vagy kézi tejhabosító (ezeket javasoljuk, mert kiskanállal nehéz alaposan elkeverni a matcha port) egy kis szita M Matcha ceremonial por