r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves sós-parmezános granolával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zellerkrémleves sós-parmezános granolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 1158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5083.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zellerkockákat is, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd 20 percig főzzük, hogy a zeller teljesen megpuhuljon. Közben megsózzuk, és hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót.
  3. Ha a zeller puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá forró vizet.

A sós-parmezános granolához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sütőpapírt olajsprayvel lefújjuk, vagy kevés olajjal lekenjük. A hozzávalókat összekeverjük, és a tepsire terítjük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük a magkeveréket.
  3. A levest a granolával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2446
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az őszre-télre hangoló, kényeztető leves önmagában is nagyon finom, az igazi csavart viszont szerintem a parmezános, sós granola jelenti. Bármilyen magkeverékkel elkészíthetjük, a legegyszerűbb krémlevest vagy salátát is feldobja, sőt önmagában is remek ropogtatni való. Dobjátok fel a hideg, esős októberi estéket egészséges, tápláló vacsorákkal!

Hozzávalók

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...