Zellerkrémleves sós-parmezános granolával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krémleveshez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g zeller45 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
35 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
A sós-parmezános granolához
Összesen
289
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krémleveshez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g víz0 kcal
A sós-parmezános granolához
Összesen
1158
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A krémleveshez
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
31.9g zeller12 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
51.1g víz0 kcal
A sós-parmezános granolához
-
1.5g zabpehely6 kcal
-
0.6g tökmag3 kcal
-
0.5g napraforgómag3 kcal
-
1.3g kesudió7 kcal
-
1.3g fenyőmag9 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
75
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1270.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 318 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
289
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5083.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 860 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 2590 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1272.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
1158
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
A krémleveshez
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 nagy db zeller
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db leveskocka
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sós-parmezános granolához
-
4 ek zabpehely
-
1 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
-
20 g kesudió
-
20 g fenyőmag
-
50 g parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A krémleveshez
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
- Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zellerkockákat is, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd 20 percig főzzük, hogy a zeller teljesen megpuhuljon. Közben megsózzuk, és hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót.
- Ha a zeller puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá forró vizet.
A sós-parmezános granolához
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A sütőpapírt olajsprayvel lefújjuk, vagy kevés olajjal lekenjük. A hozzávalókat összekeverjük, és a tepsire terítjük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük a magkeveréket.
- A levest a granolával megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2447
- Feltöltés dátuma: 2017. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az őszre-télre hangoló, kényeztető leves önmagában is nagyon finom, az igazi csavart viszont szerintem a parmezános, sós granola jelenti. Bármilyen magkeverékkel elkészíthetjük, a legegyszerűbb krémlevest vagy salátát is feldobja, sőt önmagában is remek ropogtatni való. Dobjátok fel a hideg, esős októberi estéket egészséges, tápláló vacsorákkal!