r
Nosalty Logó

Zakuszkás tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Zakuszkás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A zakuszkához

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A zakuszkához

Összesen 4210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A zakuszkához

Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2626 micro
  • β-crypt
    670 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9958.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    4260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    3023.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    1177 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    15758 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 4210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A zakuszkához

Elkészítés

A tésztához

  1. A finomra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig kevergetünk a sóval és a fűszerekkel. A tésztát kifőzzük.
  2. Egy nagy tepsibe lerakjuk a hozzávalókat ebben a sorrendben: 1/2 adag hús, 1/2 adag tészta, 1/2 adag zakuszka, 1/2 adag sajt. A maradékkal megismételjük a rétegezést.
  3. Forró sütőbe rakva addig sütjük, hogy a sajt a tetején rotyogjon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6659
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Ajánló

Alacsony kalóriát tartalmaz, ha darált csirkehúst használunk, sajtból pedig keményebbet választunk, akkor annak is alacsonyabb a zsírtartalma. A szervezetünknek szüksége van húsra meg tejtermékre, de ha okosan válogatjuk össze, nem fog a ruhánk "összemenni".;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jahin zakuszka receptjét készítettem el, és azt ajánlja, hogy tésztával is próbáljuk ki. Óriási ötlet! Ilyen finom, selymes szósszal még nem találkoztam, anékül, hogy tejszín kerülne bele.

Hozzávalók

A tésztához

A zakuszkához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...