Wellington szűz gratin burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos részhez
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g leveles tészta464 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
38g feketeerdő sonka88 kcal
-
35 kcal
Köret
Összesen
1304
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos részhez
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
150g feketeerdő sonka351 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Köret
-
600g burgonya347 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
76 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
5222
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos részhez
-
14.5g sertés szűzpecsenye16 kcal
-
14.5g gomba3 kcal
-
5.8g póréhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.5g leveles tészta54 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4.4g feketeerdő sonka10 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Köret
-
17.4g burgonya10 kcal
-
10.7g újhagyma2 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
151
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1736.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 453.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1226 micro
Összesen
1304
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.6 g
Zsír
-
Összesen 326.8 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6947.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 2884 mg
-
Nátrium 2080 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1813.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1503 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 224 micro
-
K vitamin: 522 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 1120 mg
-
Retinol - A vitamin: 1298 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2456 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4906 micro
Összesen
5222
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Húsos részhez
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
50 dkg gomba
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
50 dkg leveles tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
15 dkg feketeerdő sonka
-
2 ek napraforgó olaj
Köret
-
60 dkg burgonya
-
4 közepes db újhagyma
-
2 dkg étkezési keményítő
-
1 teáskanál curry por
-
só ízlés szerint
-
8 dkg vaj
-
8 dkg sajt
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Húsos részhez
- A felhevített olajon, kevés sóval megfuttatjuk a vékonyra szelt póréhagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a durvára reszelt gombát, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután kevergetve a zsírjára pirítjuk, hűlni hagyjuk, és ha már langyos belekeverjük a két tojássárgáját.
- A húst megszabadítjuk a hártyáitól, sózzuk- borsozzuk, majd kevés felforrósított olajon körös-körül kérget sütünk rá, a serpenyőből kivéve hűlni hagyjuk.
- A kiengedett vajas tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, széleiből levágunk pár csíkot a díszítéshez.
- Ezután a sonkaszeletekkel befedjük a tésztalapot, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük az elősütött húst, majd a két szélét ráhajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a sonkás-gombás rész átfogja az egész húst.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tésztacsíkokkal díszítjük, majd tojással lekenjük.
- Végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a tésztánk szép piros, ropogósra sült, a hús pedig rózsaszín marad belül. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, csak azután tálaljuk.
Köret
- A szufléformákat vajjal kikenjük, majd egy sor vékonyra szelt tisztított burgonyával körbe rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást ( virágformába), majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymával.
- Ezután ezt addig ismételjük, amíg fér a formánkba, de kevés hely maradjon a tetején.
- A keményítőt elkeverjük egy kevés tejszínnel, majd hozzáadjuk a többit, és simára keverjük vele, ezután belekeverjük a sót, borsot és a curry port, célszerű egy kiöntőt használni, mert könnyebb lesz a formákba önteni.
- Ha megtöltöttük a formákat a burgonyával, elosztjuk rajta a tejszínes öntetet, egy kevés vajat is teszünk rá, alufóliával lefedjük mindegyiket, majd egy sütőlemezre rakosgatjuk őket.
- Ezután a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 30 percig a fólia alatt pároljuk, majd kitakarva további kb. 20 percig, amíg a burgonya megpuhul, és a teteje kissé piros lesz. Aki szereti, a vége felé reszelt sajttal vagy szeletelt mozzarellával gazdagíthatja.
- Tipp: ez egy nagyon finom köret, de egy kicsit időigényes, javaslom először ezt elkészíteni, mivel jól bírja a melegítést. Én 5 db formát használtam a készítéshez.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 4892
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon finom, elegáns, fenséges ünnepi étel, érdemes kipróbálni, biztos a siker, és igazán nem bonyolult az elkészítése.