r
Nosalty Logó

Wellington szűz gratin burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Wellington szűz gratin burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 5222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6947.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1813.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4906 micro
Összesen 5222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Húsos részhez

Köret

Elkészítés

Húsos részhez

  1. A felhevített olajon, kevés sóval megfuttatjuk a vékonyra szelt póréhagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a durvára reszelt gombát, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután kevergetve a zsírjára pirítjuk, hűlni hagyjuk, és ha már langyos belekeverjük a két tojássárgáját.
  2. A húst megszabadítjuk a hártyáitól, sózzuk- borsozzuk, majd kevés felforrósított olajon körös-körül kérget sütünk rá, a serpenyőből kivéve hűlni hagyjuk.
  3. A kiengedett vajas tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, széleiből levágunk pár csíkot a díszítéshez.
  4. Ezután a sonkaszeletekkel befedjük a tésztalapot, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük az elősütött húst, majd a két szélét ráhajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a sonkás-gombás rész átfogja az egész húst.
  5. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tésztacsíkokkal díszítjük, majd tojással lekenjük.
  6. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a tésztánk szép piros, ropogósra sült, a hús pedig rózsaszín marad belül. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, csak azután tálaljuk.

Köret

  1. A szufléformákat vajjal kikenjük, majd egy sor vékonyra szelt tisztított burgonyával körbe rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást ( virágformába), majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymával.
  2. Ezután ezt addig ismételjük, amíg fér a formánkba, de kevés hely maradjon a tetején.
  3. A keményítőt elkeverjük egy kevés tejszínnel, majd hozzáadjuk a többit, és simára keverjük vele, ezután belekeverjük a sót, borsot és a curry port, célszerű egy kiöntőt használni, mert könnyebb lesz a formákba önteni.
  4. Ha megtöltöttük a formákat a burgonyával, elosztjuk rajta a tejszínes öntetet, egy kevés vajat is teszünk rá, alufóliával lefedjük mindegyiket, majd egy sütőlemezre rakosgatjuk őket.
  5. Ezután a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 30 percig a fólia alatt pároljuk, majd kitakarva további kb. 20 percig, amíg a burgonya megpuhul, és a teteje kissé piros lesz. Aki szereti, a vége felé reszelt sajttal vagy szeletelt mozzarellával gazdagíthatja.
  6. Tipp: ez egy nagyon finom köret, de egy kicsit időigényes, javaslom először ezt elkészíteni, mivel jól bírja a melegítést. Én 5 db formát használtam a készítéshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4839
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington szűz gratin burgonyával
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon finom, elegáns, fenséges ünnepi étel, érdemes kipróbálni, biztos a siker, és igazán nem bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

Húsos részhez

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...