Vörösboros szarvasragu erdei gombás metélttel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
200g szarvashús240 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
20g áfonya11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
A metélthez
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
75g gomba16 kcal
Összesen
636
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
800g szarvashús960 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
23 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
80g áfonya46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
A metélthez
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
300g gomba64 kcal
Összesen
2541
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raguhoz
-
39g szarvashús47 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
8.8g paradicsom2 kcal
-
0.4g szárított paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.4g aszalt szilva6 kcal
-
3.9g áfonya2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
9.7g vörösbor8 kcal
A metélthez
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
14.6g gomba3 kcal
Összesen
123
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 995.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 364.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2191 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
636
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 231.7 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3981.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 2479 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1459.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 1158 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 8763 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
2541
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 427 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db paradicsom
-
1 db szárított paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg aszalt szilva
-
8 dkg áfonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 db borókabogyó
-
1 kk koriandermag
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
2 dl vörösbor
A metélthez
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A raguhoz
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon.
- Rádobjuk a kockára vágott vadhúst, rátesszük a száraz fűszereket, és pirítjuk néhány percig, majd az aszalt és a friss gyümölcsöket, aztán felöntjük a vörösborral. Főzzük, míg megpuhul. Szükség esetén húsalaplével pótolhatjuk az elpárolgott folyadékot.
- A lisztből, sóból és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és szélesmetéltnek felszabjuk. Sós vízben 4-5 perc alatt megfőzzük (ne legyen teljesen készre főtt, csak aldente).
- Egy kanál olajon megpirítjuk a gomákat kevés sóval, borssal fűszerezve. A megfőtt tésztát átforgatjuk vele.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 18242
- Feltöltés dátuma: 2011. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Régóta terveztem, hogy készítek valamilyen vadból készült ételt. Megnéztem egy-két receptet, de aztán a magam ízvilágára hagyatkoztam. Szerencsére jól sikerült, családom pillanatok alatt elüntette. Mi hárman ettük meg ezt a mennyiséget, de szerintem 4 embernek is elegendő.