r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvasragu erdei gombás metélttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Vörösboros szarvasragu erdei gombás metélttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A metélthez

636
Kalória
57.9g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
364.8g
Víz
260g
Koleszterin
4.9g
Rost
11.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A metélthez

Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A metélthez

Összesen 2541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A metélthez

Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    231.7 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3981.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    8763 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 2541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    427 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon.
  2. Rádobjuk a kockára vágott vadhúst, rátesszük a száraz fűszereket, és pirítjuk néhány percig, majd az aszalt és a friss gyümölcsöket, aztán felöntjük a vörösborral. Főzzük, míg megpuhul. Szükség esetén húsalaplével pótolhatjuk az elpárolgott folyadékot.
  3. A lisztből, sóból és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és szélesmetéltnek felszabjuk. Sós vízben 4-5 perc alatt megfőzzük (ne legyen teljesen készre főtt, csak aldente).
  4. Egy kanál olajon megpirítjuk a gomákat kevés sóval, borssal fűszerezve. A megfőtt tésztát átforgatjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Régóta terveztem, hogy készítek valamilyen vadból készült ételt. Megnéztem egy-két receptet, de aztán a magam ízvilágára hagyatkoztam. Szerencsére jól sikerült, családom pillanatok alatt elüntette. Mi hárman ettük meg ezt a mennyiséget, de szerintem 4 embernek is elegendő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!