r
Nosalty Logó

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Összesen 729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Összesen 2919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    676 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1363 micro
  • β-karotin
    3662 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 729 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    3603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2704.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    5452 micro
  • β-karotin
    14650 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 2919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Elkészítés

Lencsegulyáshoz

  1. A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatjuk. Másnap a hagymákat aprítjuk, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázzuk, a karalábét és a zellert daraboljuk, a zeller és petrezselyemlevelet aprítjuk.
  2. A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Ennek zsírjában megdinszteljük előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntjük a lencsét az áztató vizével, s még öntünk hozzá. Belerakjuk a babérlevelet, fűszerezzük.
  3. Kockára vágjuk a tarját, s felkarikázzuk a kolbászt. Összekeverjük a nokedli tésztáját.
  4. 45 perc főzés után beleöntjük a bort, facsarunk bele citromot, szórunk rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverünk másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatjuk a nokedlit.
  5. Tálaláskor teszünk rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8174
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Mert nem csak babgulyás van.

Hozzávalók

Lencsegulyáshoz

Nokedlihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...