Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Epercsók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
200g bárányhús534 kcal
-
83g vörösbor71 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
67g datolya169 kcal
A páchoz
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
A salátához
A mustáros szószhoz
Összesen
1098
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
600g bárányhús1602 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
200g datolya508 kcal
A páchoz
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A salátához
A mustáros szószhoz
Összesen
3298
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
39g bárányhús104 kcal
-
16.2g vörösbor14 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
13g datolya33 kcal
A páchoz
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
A salátához
A mustáros szószhoz
Összesen
214
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1920 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4191 micro
Összesen
1098
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 113 g
Zsír
-
Összesen 232.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2934.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.2 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 938.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 536 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5760 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12572 micro
Összesen
3298
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg bárányhús
-
2.5 dl vörösbor
-
6 db borókabogyó
-
1 csipet fahéj
-
20 dkg datolya
A páchoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk mustár
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
A salátához
A mustáros szószhoz
-
1 ek mustár
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Egy éjszakára vagy pár órára berakjuk a hús szeleteket a páclébe.
- Másnap egy (bordázott) tepsiben kb. olalanként 4 percig sütjük.
- Majd ha szép pirosas, felöntjük borral, belerakjuk a datolyákat, és zsírjára sütjük, amíg elpárolog a bor.
- A tetszés szerinti salátát összetépkedjük, leöntjük a mustáros szósszal.
- És tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2246
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Ajánló
A legjobb, ha kisebb báránygerinc szeletekből készítjük, mert azt igazán nem kell sokáig sütni, és puha, omlós marad a hús.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Epercsók
95 recept
Ritkán jutunk bárányhoz, de nagyon örültem, hogy kb. 20 perc alatt elkészült egy fantasztikus, különleges vacsora.