r
Nosalty Logó

Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Epercsók
Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 3298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4191 micro
Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5760 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12572 micro
Összesen 3298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy éjszakára vagy pár órára berakjuk a hús szeleteket a páclébe.
  2. Másnap egy (bordázott) tepsiben kb. olalanként 4 percig sütjük.
  3. Majd ha szép pirosas, felöntjük borral, belerakjuk a datolyákat, és zsírjára sütjük, amíg elpárolog a bor.
  4. A tetszés szerinti salátát összetépkedjük, leöntjük a mustáros szósszal.
  5. És tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2242
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

A legjobb, ha kisebb báránygerinc szeletekből készítjük, mert azt igazán nem kell sokáig sütni, és puha, omlós marad a hús.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon
Epercsók 95 recept

Ritkán jutunk bárányhoz, de nagyon örültem, hogy kb. 20 perc alatt elkészült egy fantasztikus, különleges vacsora.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A salátához

A mustáros szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...