r
Nosalty Logó

Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1147
Kalória
63.4g
Fehérje
141.8g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
391.2g
Víz
56.2g
Koleszterin
29.2g
Rost
8.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    900 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.7 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1101 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

Víz

  • Összesen
    1564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3601 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 4591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket daraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. A sertészsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát, a hagymákat, lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.
  3. Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük.
  4. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot, a lencsét a levével együtt, a vörösbort, s beletesszük a kolbászt is.
  5. Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, tálalunk. Egy mélytányérba merünk levest, kanalazunk rá tejfölt, s díszítjük egy chilivel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!