r
Nosalty Logó

Vodkás uborka-gazpacho

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vodkás uborka-gazpacho
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

393
Kalória
10.1g
Fehérje
40.4g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
591.3g
Víz
-
Koleszterin
8.8g
Rost
14.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    591.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    367 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    734 micro
  • β-karotin
    4756 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    17496 micro
  • Lut-zea
    1946 micro
Összesen 786 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat aprítjuk, egy keveset félreteszünk, a többit botmixerrel durvára mixeljük. Fűszerezzük, adunk hozzá kevés uborkalevet, beleöntjüka vodkát. Berakjuka hűtőbe.
  2. Tálaláskor tálba öntjüka gazpachot, teszünk rá zöldségeket, sült hagymát,kaprot és egy szelet félbevágott, pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toastot (bruschettát).Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsítő is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk. Ha nincs kedvünk meleg ételhez, főfogásnak is jó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!