r
Nosalty Logó

Vitaminos csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Vitaminos csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6236.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2945 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16903 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3728 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16763 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    1874 micro
Összesen 3786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    851 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: a csirkemájat lehártyázzuk, majd langyos vízzel lemossuk, és tálba tesszük. Megszórjuk a csirke keverék fűszersóval, majoránnával és az apróra zúzott fokhagymával. Egy éjszakát hűvős helyen érleljük a tejben, másnap kiszedjük a tejes pácléből.
  2. Egy 18x25 cm tepsibe olajat öntünk, ebbe egyenletesen elterítjük a rizst, rá egyenletesen elosztjuk a májat, apróra vágott vöröhagymát, erre jön az ételízesítő, a bab, brokkoli, szeletelt gomba és a szilva vagy meggy, kölessel egyenletesen megszórjuk, és végül a tejes páclét ráöntjük egyenletesen elosztva. Egy akkora alufóliával befedjük, mint a tepsi mérete.
  3. Előmelegített sütőben alulról a második rácsfokon 1,5 óra alatt közepes lángon készre sütjük
  4. Amikor megsült, a fóliát levesszük, és reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk, majd visszatesszük, és 10 perc múlva végleg kivesszük, kissé állni hagyjuk, és kockára vágva tálaljuk. Kínálhatjuk savanyúval, mustárral, de ketchuppal is. Én a sajtra ketchuppal vékony csíkokat csurgattam, s úgy tettem vissza a sütőbe, mikor megsült.
  5. Nagyon finom és laktató is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9261
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Ajánlani tudom hétköznapokra, de hétvégére egyaránt. Nem csak mint második fogásként, de főételnek is nagyon jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vitaminos csirkemáj
Gabimami58 139 recept

Most már annyiféle zöldséges májat ismerünk, én most kissé még ötletesebbé tettem, és készítettem el. Még így ilyen módszerrel is nagyon finom lett, és nagyon laktató étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...