Virslis táska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
53g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
35 kcal
-
83g virsli224 kcal
A paradicsomszószhoz
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tetejére
Összesen
654
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
16g élesztő17 kcal
-
320g víz0 kcal
-
16g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g virsli1345 kcal
A paradicsomszószhoz
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tetejére
Összesen
3922
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
24g finomliszt87 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
15.4g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
24g virsli65 kcal
A paradicsomszószhoz
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
24g paradicsomlé4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A tetejére
Összesen
188
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 214.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
654
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.8 g
Zsír
-
Összesen 181.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15830 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 2169 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 10964 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1285.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 365 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 785 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1380 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
3922
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2168 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1.6 dkg élesztő
-
3.2 dl víz
-
1.6 dkg só
-
3 ek napraforgó olaj
A paradicsomszószhoz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
5 dl paradicsomlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
- Miközben kel a tészta, megcsináljuk a paradicsomszószt. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Kevés sót teszünk rá.
- Ha már jó a hagyma, ráöntjük a paradicsomlevet. Lehet sűrített paradicsommal is csinálni, akkor nem beforralni kell majd, hanem hígítani.
- Beletesszük a fűszereket is ízlés szerint, és készre főzzük a szószt. Ne legyen túl híg, mert akkor ki fog folyni a táskákból.
- Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk a szószból, beleteszünk egy darabka virslit, esetleg sajtot, és félbe hajtjuk.
- A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
- Szép pirosra sütjük. Ha marad a szószból, mártogatósnak kínálhatjuk mellé.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5736
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Ajánló
Vendégváró falatoknak is jó, gyerekeknek tízóraira...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Petruska
61 recept
Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.