r
Nosalty Logó

Virslis táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Virslis táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 3922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15830 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    2169 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    10964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 3922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2168 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Miközben kel a tészta, megcsináljuk a paradicsomszószt. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Kevés sót teszünk rá.
  3. Ha már jó a hagyma, ráöntjük a paradicsomlevet. Lehet sűrített paradicsommal is csinálni, akkor nem beforralni kell majd, hanem hígítani.
  4. Beletesszük a fűszereket is ízlés szerint, és készre főzzük a szószt. Ne legyen túl híg, mert akkor ki fog folyni a táskákból.
  5. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk a szószból, beleteszünk egy darabka virslit, esetleg sajtot, és félbe hajtjuk.
  6. A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
  7. Szép pirosra sütjük. Ha marad a szószból, mártogatósnak kínálhatjuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5722
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Vendégváró falatoknak is jó, gyerekeknek tízóraira...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis táska
Petruska 61 recept

Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...