r
Nosalty Logó

Vegán mediterrán quiche

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Vegán mediterrán quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8178.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    3212 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3252 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    4314 micro
Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1976 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
  2. A tésztához aprítógépben vagy kávédarálóban daráljuk majdnem liszt állagúvá a zabot és a napraforgómagot. Keverjük hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd kézzel gyúrjuk össze. Ha túl száraz, egy kevés vizet és/vagy olajat még adhatunk hozzá. (Ne ijedjünk meg, nem lesz kelt tészta állagú, elég, ha a a formába bele tudjuk majd nyomkodni.)
  3. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy 20 centis quiche-/piteformát, és terítsük szét benne a tésztát úgy, hogy befedje a forma alját. Az ujjainkkal határozottan nyomkodjuk le, és ügyeljünk rá, hogy mindenhol odatapadjon a forma széléhez is. Ezután egyenletesen szurkáljuk meg villával a tésztát.
  4. Süssük kb. 15 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.

A feltéthez:

  1. Vágjuk apróra az összes hozzávalót. Melegítsünk fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk le a hagymákat.
  2. Ha a hagymák megpuhultak, keverjük hozzá a tofu kivételével az összes többi alapanyagot. 1-2 percig alacsony lángon forgassuk össze, hogy a fűszerek átjárják az egészet.
  3. A tofuból facsarjunk ki annyi levet, amennyit csak tudunk. (A lére nem lesz szükség.) A kifacsart tofut tegyük robotgépbe vagy aprítóba, és alacsony fordulatszámon keverjük krémes állagúra. A tofukrémet öntsük a serpenyőbe, és alaposan keverjük össze.
  4. A sűrű keveréket kanalazzuk a megsült tészta tetejére, és 190 fokon süssük kb. 30 percig. Ha megszilárdult az egész és a teteje barnulni kezd, akkor van készen!
  5. Pár perc pihentetés után fel lehet szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18501
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Ez egy mindenmentes vegán quiche recept. Nincs benne: tej, tojás, sajt, búza, glutén és mogyoróféle :-) Próbáld ki!

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...