r
Nosalty Logó

Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2761 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5069.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tejet, vizet és olajat egy turmixgép kelyhébe öntjük, majd rászórjuk a sót, lisztet és keményítőt. Magas fokozaton, párszor megkeverve (hogy ne maradjanak leragadt részek a gép belsejében) teljesen csomómentesre dolgozzuk, majd minimum 2 órára eltesszük a hűtőbe pihenni.
  2. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, majd vékonyan kikenjük olajjal (használjunk ecsetet). A pihentetett tésztából egy adagot öntünk a forró edénybe, majd körkörösen forgatva elegyengetjük a tésztát, hogy vékony és egységes réteget képezzen.
  3. Közepes lángon, nagyjából 2 percig sütjük, majd spatula segítségével óvatosan megfordítjuk és további fél-egy percig sütjük ezen az oldalán is, míg szép aranybarna és foltos nem lesz. A palacsintákat egy tányérra gyűjtjük.

A töltelékhez

  1. Az egészen apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikázott fokhagymát, amit lepirítunk 1-2 perc alatt. Ekkor jöhet a sűrített paradicsom, amit nagyobb lángon alaposan lekapatunk, hogy karamellizálódjon. Lehúzzuk a tűzről az alapot, majd hozzáadjuk a só kivételével a fűszereket és elkeverjük.
  2. Az alaphoz öntjük a vöröslencsét, átmelegítjük, és felöntjük 500 milliliter alaplével. Sózzuk ízlés szerint, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a lencsét. Maradjon azért benne némi harapás, de nagyrészt legyen puha.
  3. Míg fő a lencse, a gombák vaskos tönkjéről levágjuk a kalapjukat és a tönkök húsát egy villa segítségével szálasra szedjük. A kalapokat felaprítva beletehetjük a töltelékbe, de másra is felhasználhatjuk.
  4. Egy nagy serpenyőt alaposan felhevítünk, majd a gombaszálakat beledobjuk, nagyjuk, hadd párologjon el a nedvesség nagy része. Ekkor megsózzuk, ezzel kivonjuk a maradék vizet is, majd kevés olajat löttyintünk a gomba alá és aranybarnára pirítjuk. Végül borsozzuk és félretesszük.
  5. A lencsés raguból kiveszünk egy merőkanálnyit, majd a maradék 100 milliliter alaplével mártást turmixolunk belőle. Tehetünk hozzá egy kevés növényi tejfölt is.
  6. A maradék lencseragut az edényben félig leturmixoljuk botmixerrel, majd belekeverjük a pirított gombát és a három evőkanál növényi tejfölt.
  7. Az így kapott töltelékből nagyjából 2 evőkanálnyit teszünk a kisült palacsinták alsó végébe, középre. A széleket behajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk egy csomaggá a hortobágyit.
  8. A palacsintákat tányérra szedjük, az átmelegített mártással, növényi tejföllel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4519
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 29.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan
Nosalty vegán 138 recept

Kiváló húsmentes palacsintatöltelék születik, ahol talákoznak a gomba és a lencse adta csodás lehetőségek. Ízben és állagban megtévesztésig hortobágyis lesz a végeredmény, persze, aki nem akarja, nem kell hortobágyinak hívnia... mi inkább az étel élvezetét javasoljuk a szőrszálhasogatás helyett.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...