r
Nosalty Logó

Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2761 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5069.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tejet, vizet és olajat egy turmixgép kelyhébe öntjük, majd rászórjuk a sót, lisztet és keményítőt. Magas fokozaton, párszor megkeverve (hogy ne maradjanak leragadt részek a gép belsejében) teljesen csomómentesre dolgozzuk, majd minimum 2 órára eltesszük a hűtőbe pihenni.
  2. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, majd vékonyan kikenjük olajjal (használjunk ecsetet). A pihentetett tésztából egy adagot öntünk a forró edénybe, majd körkörösen forgatva elegyengetjük a tésztát, hogy vékony és egységes réteget képezzen.
  3. Közepes lángon, nagyjából 2 percig sütjük, majd spatula segítségével óvatosan megfordítjuk és további fél-egy percig sütjük ezen az oldalán is, míg szép aranybarna és foltos nem lesz. A palacsintákat egy tányérra gyűjtjük.

A töltelékhez

  1. Az egészen apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikázott fokhagymát, amit lepirítunk 1-2 perc alatt. Ekkor jöhet a sűrített paradicsom, amit nagyobb lángon alaposan lekapatunk, hogy karamellizálódjon. Lehúzzuk a tűzről az alapot, majd hozzáadjuk a só kivételével a fűszereket és elkeverjük.
  2. Az alaphoz öntjük a vöröslencsét, átmelegítjük, és felöntjük 500 milliliter alaplével. Sózzuk ízlés szerint, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a lencsét. Maradjon azért benne némi harapás, de nagyrészt legyen puha.
  3. Míg fő a lencse, a gombák vaskos tönkjéről levágjuk a kalapjukat és a tönkök húsát egy villa segítségével szálasra szedjük. A kalapokat felaprítva beletehetjük a töltelékbe, de másra is felhasználhatjuk.
  4. Egy nagy serpenyőt alaposan felhevítünk, majd a gombaszálakat beledobjuk, nagyjuk, hadd párologjon el a nedvesség nagy része. Ekkor megsózzuk, ezzel kivonjuk a maradék vizet is, majd kevés olajat löttyintünk a gomba alá és aranybarnára pirítjuk. Végül borsozzuk és félretesszük.
  5. A lencsés raguból kiveszünk egy merőkanálnyit, majd a maradék 100 milliliter alaplével mártást turmixolunk belőle. Tehetünk hozzá egy kevés növényi tejfölt is.
  6. A maradék lencseragut az edényben félig leturmixoljuk botmixerrel, majd belekeverjük a pirított gombát és a három evőkanál növényi tejfölt.
  7. Az így kapott töltelékből nagyjából 2 evőkanálnyit teszünk a kisült palacsinták alsó végébe, középre. A széleket behajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk egy csomaggá a hortobágyit.
  8. A palacsintákat tányérra szedjük, az átmelegített mártással, növényi tejföllel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4445
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 29.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Vegán hortobágyi palacsinta szaftosan
Nosalty vegán 138 recept

Kiváló húsmentes palacsintatöltelék születik, ahol talákoznak a gomba és a lencse adta csodás lehetőségek. Ízben és állagban megtévesztésig hortobágyis lesz a végeredmény, persze, aki nem akarja, nem kell hortobágyinak hívnia... mi inkább az étel élvezetét javasoljuk a szőrszálhasogatás helyett.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk