Vega töltött paprika
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
20g rizs72 kcal
-
16g bulgur55 kcal
-
60g sikér222 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
A szószhoz
-
8g kókuszolaj71 kcal
-
6g rétesliszt22 kcal
-
120g sűrített paradicsom98 kcal
-
160g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
100g rizs358 kcal
-
80g bulgur274 kcal
-
300g sikér1110 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g kókuszolaj446 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
1000g tv-paprika164 kcal
A szószhoz
-
40g kókuszolaj357 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
600g sűrített paradicsom492 kcal
-
800g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
3751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
3.1g rizs11 kcal
-
2.5g bulgur9 kcal
-
9.4g sikér35 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.6g kókuszolaj14 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
31.2g tv-paprika5 kcal
A szószhoz
-
1.2g kókuszolaj11 kcal
-
0.9g rétesliszt3 kcal
-
18.7g sűrített paradicsom15 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
117
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 427.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1443 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 34517 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 279.7 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4082.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 596 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 801 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 346 micro
-
β-karotin 7213 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 172584 micro
-
Lut-zea 3021 micro
Összesen
3751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5387 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
8 dkg bulgur
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 ek kókuszolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
A szószhoz
-
4 ek kókuszolaj
-
2 evőkanál rétesliszt
-
60 dkg sűrített paradicsom
-
8 dl víz
-
só ízlés szerint
-
10 dkg cukor
-
3 db zellerlevél
Elkészítés
A töltelékhez
- A paradicsomszószhoz: azsírral és liszttel világos rántást készítünk, beleöntjük a paradicsompürét, a víz felét (a többit, ahogy felveszi), sózzuk, édesítjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet (nem kell összevágni, így a végén könnyen kivehető). Jól kiforraljuk.
- A bulgurhoz: egy kis kanál zsíron 1 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítunk (1 perc), majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a bulgur mennyiségének kétszerese vízzel, visszatesszük a tűzre, és hozzáöntjük a bulgurt is, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet felszívja(kb. 8-10 perc).
- A szejtánt frissen is elkészíthetjük otthon. A búzasikért (kb. 125 g por) elkeverjük 1 csipet sóval,az ételhez ízben harmonizáló fűszerrel, majd vizet adunk (kb. 1,5 dl) hozzá, és egy ruganyos masszát kapva villával vagy kézzel kicsit áthajtogatjuk, összegyúrjuk.
- Pihentetjük negyed órát, majdbő sós forrásban lévő vízben főzzük 10 percig (duplájára dagad). Kivesszük, és felszeleteljük, majd visszatesszük a vízbe, és még 10 percig főzzük. Ezeket a búzahúscsíkokat daráljuk le a töltelékünkhöz. A recepthez készen kell 30 dkg.
- A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a maradék fokhagymát is, és a zsíron megpirítjuk, majd hozzákeverjük a darált szejtánt. Ezzel is pirítjuk, fűszerezzük. (Jobb friss majorannát és petrezselymet használni.)Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a bulgurt és a főtt rizst.
- A megmosott paprikák szárát, magját kiszedjük, és megtöltjük a töltelékkel a paprikákat.Kerámia tálban, magas falú tepsibe tesszük őket, és a paradicsom mártás felével leöntjük. Nem baj, ha nem lepi el teljesen a szósz.
- 200 fokossütőben 25 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgathatjuk a paprikákat, hogy mindkét oldaluk piruljon meg. A maradék szósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 25311
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...