Vasárnapi répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Esztella22
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
96g tojás121 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
19 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
38g dió245 kcal
Krémhez
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
83 kcal
Díszítéshez
Összesen
1521
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
150g dió981 kcal
Krémhez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Díszítéshez
Összesen
6084
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
18.2g tojás23 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
14.2g sárgarépa5 kcal
-
7.1g dió46 kcal
Krémhez
-
11.8g növényi tejszín30 kcal
-
9.5g mascarpone38 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.7g sárgabaracklekvár16 kcal
Díszítéshez
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 2322 micro
-
β-karotin 5546 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
1521
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.4 g
Zsír
-
Összesen 380.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7363.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1523 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 599 mg
-
Foszfor 3194 mg
-
Nátrium 1821 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 644.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2784 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 9288 micro
-
β-karotin 22183 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2545 micro
Összesen
6084
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 440 micro
-
β-karotin 1050 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
7 db tojás
-
12 ek cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csomag sütőpor
-
30 dkg sárgarépa
-
15 dkg dió
Krémhez
-
2.5 dl növényi tejszín
-
20 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
6 ek sárgabaracklekvár
Díszítéshez
-
15 dkg dió
Elkészítés
Tésztához
- Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
- Lisztet összekeverjük a sütőporral.
- Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
- Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta elkészítéséhez:) ).
- A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.
Krémhez
- A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.
Díszítéshez
- A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 63451
- Feltöltés dátuma: 2016. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Esztella22
17 recept
A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)