Vaníliás-mandulás almatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
marcipann
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
8g mandula49 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
83g alma39 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
58g almalé27 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g mazsola25 kcal
A díszítéshez
-
39 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g alma8 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
622
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g mandula590 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
343 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
700g almalé322 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g mazsola299 kcal
A díszítéshez
-
80g mandulapehely472 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
7437
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
2.3g mandula14 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
A töltelékhez
-
23.1g alma11 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
16.1g almalé7 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.3g mazsola7 kcal
A díszítéshez
-
1.8g mandulapehely11 kcal
-
0.9g tojásfehérje0 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
4.6g alma2 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
622
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 287.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5139.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1879 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 693 mg
-
Foszfor 1620 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1125.7 g
-
Cukor 725 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1749.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1478 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
7437
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg mandula
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
A töltelékhez
A díszítéshez
-
1 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 közepes db alma
-
citromfű ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A mandulát, a lisztet, a forgácsokra vágott vajat, a vaníliás cukorral, 12 dkg cukorral, csipet sóval, és az egész tojással összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Közben a meghámozott, feldarabolt almát citromlével megöntözzük. A pudingport 10 dkg cukorral és 1 dl almalével elkeverjük A feldarabolt almát a maradék almalébe szórjuk, felforraljuk, majd kb. 1 percig kevergetve főzzük. Beleszórjuk a mazsolát, és a feloldott pudingporral besűrítjük. Kb 1 percig kevergetve főzzük, végül félrehúzva hűlni hagyjuk.
- Lisztezett deszkán a tészta 2/3-át 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és margarinnal gyengén kikent kapcsos tortaformába fektetjük úgy, hogy kb. 5 cm magas pereme legyen. Az almás masszát a tésztára simítjuk. A maradék tésztát 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és a töltelékre fektetjük, körben a tészta peremmel összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig sütjük. Sütőpapírral letakarjuk, majd további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
- Serpenyőben a mandulapelyhet szárazon megpirítjuk. A tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral. A kihűlt torta tetejét a fehér cukormázzal bevonjuk, és a mandulapehellyel megszórjuk. Tetszés szerint almaszeletekkel, és citromfűvel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2943
- Feltöltés dátuma: 2011. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
marcipann
8 recept
Rengeteg kipróbálásra váró receptem van, ezt a tortát egy régi Tina újságban találtam és legalább 5-6 éve készültem megsütni. Most érkezett el az ideje. Augusztus végén sütöttem meg először, azóta már háromszor került asztalra. Bár jókora és nagyon tömény (1 szeletnél nem lehet egyszerre többet enni belőle) mégis hamar elfogy az egész torta. Nagyon szeretem a gyümölcsös sütiket, az almát is minden formában. Szerintem ez egy telitalálat recept. Nagyon szeretem. Remélem másnak is fog ízleni.