Vadas hús a'la janettaylor
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
vadas hús elkészítése
-
167g marhafelsál237 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
23g pasztinák15 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
24 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
zsemlegombóc
-
36g zsemle98 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g tej42 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
35 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1009
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
vadas hús elkészítése
-
1000g marhafelsál1420 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
140g pasztinák89 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
zsemlegombóc
-
216g zsemle590 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
450g tej252 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6057
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
vadas hús elkészítése
-
27g marhafelsál38 kcal
-
2.7g füstölt szalonna18 kcal
-
3.8g pasztinák2 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
7g zeller3 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
5.4g vörösbor5 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
zsemlegombóc
-
5.8g zsemle16 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
164
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 332.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2356 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
1009
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 346.4 g
Zsír
-
Összesen 260.3 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10215.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 639 mg
-
Kálcium 1670 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 4092 mg
-
Nátrium 3076 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1995.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2095 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 890 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 1909 mg
-
Retinol - A vitamin: 710 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14136 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4594 micro
Összesen
6057
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
vadas hús elkészítése
-
1 kg marhafelsál
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 ek mustár
-
2 dl tejföl
-
2 dl vörösbor
-
borókabogyó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
zsemlegombóc
-
4 db zsemle
-
6 db tojás
-
4.5 dl tej
-
40 dkg finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
vadas hús elkészítése
- A húst a szalonnával megspékeljük. A leveszöldséget megpucoljuk és felkarikázzuk. Közepes fej hagymánkat tisztítás után aprítjuk, majd egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, az egész borsot, borókabogyót, babérlevelet és egy kis vizet. Puhára pároljuk, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a páclébe a húsunkat, hozzáöntjük a vörösbort, és minimum 1 napra berakjuk a hűtőbe.
- Másnap leszűrjük, a zöldséget és a páclevet félretesszük, a húst felszeleteljük,és oldalanként hirtelen kisütjük (magasabb falú edényt használjunk). Felengedjük a páclével, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Mindeközben elővesszük a zöldséget, és ízesítjük mustárral, citromlével. A lisztet és a tejfölt jól elkeverjük, a cukrot kevés olajon barnára pirítjuk. Az egészet összekeverjük és áttörjük mártás állagúvá, amit a megpuhult húsokkal együtt főzünk egy röpke ideig.
zsemlegombóc
- A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
- A száraz zsemléket felkockázzuk, és tepsibe terítve ropogósra sütjük (kb. 20 perc).
- A tojást és a tejet sózzuk, és jól összeturmixoljuk, majd a lisztünkhöz keverjük. A csokor petrezselyemzöldünket finomra vágjuk, és az elkészült zsemlekockákkal együtt a masszához adjuk. Jól eldolgozzuk, és lefedve 20 percig pihentetjük. Evőkanál és lisztes kezünk segítségével gombócokat formálunk.
- Felforraljuk a vizet (kb. 7 liter), hozzáadunk egy csapott kanál sót, és óvatosan a vízbe engedjük a gombócokat. Gyöngyöző forrással kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket. Kiszedés után olajjal meglocsoljuk, és egy fedő alatt óvatosan összerázzuk a zsemlelabdákat.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3948
- Feltöltés dátuma: 2017. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
janettaylor
107 recept
Kedvencek kedvence, egy klasszikus útján.