r
Nosalty Logó

Vadas Éva konyhájából

Éva házias konyhája
Vadas Éva konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

736
Kalória
60g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
945.9g
Víz
182g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    945.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3714 micro
  • β-karotin
    8864 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.9 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6001.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    3783.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3817 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    14855 micro
  • β-karotin
    35458 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra.
  2. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babérlevél, bors, vöröshagyma, fokhagyma,1 citromkarika), ezt annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
  3. A húst fedő alatt puhára főzzük, ha megpuhult a hús, kiszedjük, felszeleteljük.
  4. Közben 2 kanál cukrot megpirítunk, majd felengedjük kevés vízzel.
  5. A zöldségeket leturmixoljuk, vagy levesszűrőn áttörjük. Hozzáöntjük a húsléhez, a pirított cukros vízzel együtt.
  6. Liszttel, tejföllel elkészítjük a habarást, és hozzákeverjük. Mustárral, citromlével, cukorral utána ízesítünk, ízlés szerint. Rövid ideig összefőzzük az ízeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Az étel, aminek nagyon sok változata van. Engem ez a recept emlékeztet arra az ízre, amit anyukám szokott készíteni, de tőle már sajnos nem tudtam elkérni. Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, aki szinte családunk tagja. Azóta többször el is készítem. Én szoktam sertéshúsból is készíteni, úgy is nagyon finom.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...