r
Nosalty Logó

Vadas B-Cs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
B-Cs
Vadas B-Cs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1090 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4249.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12564 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 3270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon feltesszük pirulni.
  2. A húst apró kockára vágjuk, megmossuk.
  3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, és a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Ha ez megtörtént, adjunk hozzá egy kávéskanál pirospaprikát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jó 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majorannát és kevés köményt adjunk hozzá, valamint a három babérlevelet.
  4. A répát és a zöldséget pucoljuk meg, majd sajtreszelőn reszeljük bele.
  5. Ezután reszeljük bele a citrom héját is, és a citromot tegyük félre.
  6. Tegyük bele a két púpozott ek mustárt, jól keverjük el, és lassú tűzön kezdjük el főzni.
  7. Ha a hús megfőtt, és a szaft jóformán homogén, jöhet bele a habarás. Kb. két evőkanál lisztet keverjünk össze annyi tejjel, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni. Öntsük bele a vadas alapba, és forraljuk fel.
  8. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég erősnek az ízét, csavarjunk bele a citrom levéből.
  9. 2-3 ek tejfölt öntsünk egy tálkába, tegyünk hozzá a vadas mártásból, keverjük ki, majd keverjük vissza az ételbe, de már ne forraljuk.
  10. Kifőtt tésztával, zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6877
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a vadast, de a vadakat nem. A húsmentes változat nem az igazi, így köztes megoldásként sertéshúsból készül. Ebben elég kevés hús van, aki nagyon húsosan szereti, nyugodtan emeljen a hús adagon, de máson nem kell, mert sok szaftja van. Mi nem szoktuk összeturmixolni, a répa és a zöldség jóformán teljesen szétfő benne. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...