Ünnepi diótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g dió33 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
A diókrémhez
-
50g tej28 kcal
-
21 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
10 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
19g dió123 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
6g rum14 kcal
-
1g zselatin4 kcal
A tetejére
-
35 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
2g dió11 kcal
Összesen
566
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g dió262 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
A diókrémhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
150g dió981 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g rum116 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A tetejére
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
13g dió85 kcal
Összesen
4516
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
A diókrémhez
-
22.8g tej13 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8.6g dió56 kcal
-
5.1g narancslé2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
2.9g mazsola9 kcal
-
2.9g rum7 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
A tetejére
-
5.7g sárgabaracklekvár16 kcal
-
5.7g habtejszín17 kcal
-
0.7g dió5 kcal
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
566
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 273 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3832.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1109 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1513 mg
-
Nátrium 663 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.8 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 551.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1374 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 1343 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1322 micro
Összesen
4516
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
A diókrémhez
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
7 csapott ek cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2.5 dl habtejszín
-
5 dkg mazsola
-
0.5 dl rum
A tetejére
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd ezután fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
- A kemény habhoz adjuk egyesével a sárgájákat, és tovább habosítjuk pár percig. A darált diós lisztet óvatosan a masszához forgatjuk, majd egy kibélelt tortaformába simítjuk. 175-180 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük (azért érdemes tűpróbát végezni).
- Hagyjuk a formában kihűlni.
A diókrémhez
- 2 dl tejet, 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. 1 dl tejben kikeverjük a tojássárgáját a pudingporral, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük. Félretesszük.
- Egy lábosban a diót, 1 csomag vaníliás cukorral, 2-3 evőkanál cukorral és a maradék 1 dl tejjel kissé összefőzzük (1-2 perc). Belereszeljük a narancshéját, majd a pudinghoz keverjük. Hagyjuk hűlni.
- A mazsolát alaposan leöblítjük langyos vízben, és beáztatjuk a rumba. A zselatint 2-3 evőkanál kifacsart narancslében hagyjuk megduzzadni. A tejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint felmelegítjük, 1-2 evőkanál habbal kikeverjük, majd óvatosan a tejszínhabba keverjük. A habot a diós pudingkrémhez keverjük, amihez hozzáadjuk a rumos mazsolát is.
- A sütőformában pihenő tortalapra simítjuk a habos krémet. Kicsit az asztallaphoz kocogtatjuk, hogy a légbuborékok távozhassanak és szép, egyenletes teteje legyen a tortának. Pár óra alatt a hűtőben kidermesztjük.
A tetejére
- Tálalás előtt a mazsola áztatásból megmaradt rummal kikevert lekvárral megkenjük a tetejét. Tejszínhabbal és pár szem felezett dióval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3522
- Feltöltés dátuma: 2015. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaMalacka
63 recept
A Karácsony közeledtével (is) előszeretettel kerülnek elő a diós sütemények. Az ünnepi vacsora megkoronázására ideális ez a narancstól, rumtól illatozó diótorta. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első olvasatra tűnik. :)