r
Nosalty Logó

Ünnepi diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Ünnepi diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd ezután fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
  2. A kemény habhoz adjuk egyesével a sárgájákat, és tovább habosítjuk pár percig. A darált diós lisztet óvatosan a masszához forgatjuk, majd egy kibélelt tortaformába simítjuk. 175-180 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük (azért érdemes tűpróbát végezni).
  3. Hagyjuk a formában kihűlni.

A diókrémhez

  1. 2 dl tejet, 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral felforraljuk. 1 dl tejben kikeverjük a tojássárgáját a pudingporral, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük. Félretesszük.
  2. Egy lábosban a diót, 1 csomag vaníliás cukorral, 2-3 evőkanál cukorral és a maradék 1 dl tejjel kissé összefőzzük (1-2 perc). Belereszeljük a narancshéját, majd a pudinghoz keverjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A mazsolát alaposan leöblítjük langyos vízben, és beáztatjuk a rumba. A zselatint 2-3 evőkanál kifacsart narancslében hagyjuk megduzzadni. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint felmelegítjük, 1-2 evőkanál habbal kikeverjük, majd óvatosan a tejszínhabba keverjük. A habot a diós pudingkrémhez keverjük, amihez hozzáadjuk a rumos mazsolát is.
  5. A sütőformában pihenő tortalapra simítjuk a habos krémet. Kicsit az asztallaphoz kocogtatjuk, hogy a légbuborékok távozhassanak és szép, egyenletes teteje legyen a tortának. Pár óra alatt a hűtőben kidermesztjük.

A tetejére

  1. Tálalás előtt a mazsola áztatásból megmaradt rummal kikevert lekvárral megkenjük a tetejét. Tejszínhabbal és pár szem felezett dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3522
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

A Karácsony közeledtével (is) előszeretettel kerülnek elő a diós sütemények. Az ünnepi vacsora megkoronázására ideális ez a narancstól, rumtól illatozó diótorta. Nem olyan bonyolult, mint ahogy az első olvasatra tűnik. :)

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...