r
Nosalty Logó

Ukrán borscs pampuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Ukrán borscs pampuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 5244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9665.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    4839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    5353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3382 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1549 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    7519 micro
  • β-karotin
    18037 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 5244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskához

Elkészítés

A borscshoz

  1. A csontokat átmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Forrás után visszavesszük a lángot, gyöngyöztetjük egy órán át. Szűrőkanállal leszedjük róla a habot.
  2. Közben a céklát, répát megpucoljuk, gyufaszál méretűre vágjuk. A káposztát levelekre szedjük, és ugyanezt tesszük vele. A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. A húst felkockázzuk.
  3. A csontokat eltávolítjuk a levesből, átszűrjük. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát és a felkockázott húst.
  4. Egy fél kanál zsíron megfuttatjuk a céklát. Egy másik serpenyőben egy másik kanál zsíron kis lángon puhára karamellizáljuk a répát és a hagymát.
  5. Ha a hús már 25 perce fő, hozzáadjuk a krumplit. Főzzük újabb 10-15 percig. Mehet utána a cékla.
  6. Kis lángon addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Akkor hozzáadjuk a káposztát és a hagymás répát.
  7. 5 perc múlva hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Egyet keverünk rajta, elzárjuk a gázt. Tejföllel kínáljuk.

A pampuskához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A tej negyedét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a liszthez, melléöntjük a maradék tejet. Sózzuk, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  3. Félretesszük, és a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 18 darabba vágjuk. A vajat meglangyosítjuk, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  5. A tésztadarabokból ping-pong labdányi darabokat formázunk, megkenjük a vajjal, és tepsibe tesszük. Letakarva újabb fél órát kelesztjük. A maradék vajat összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és kaporral.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  7. Ha kész, még melegen megkenjük a fokhagymás vajjal. A levessel együtt, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24763
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 16.

Ajánló

A hús kimaradhat, Maryna szerint az amúgy is csak gazdagabb napokon került ebbe az egyszerű levesbe. Mehet bele fejtett bab is - a velőscsonttal együtt tegyük fel, vagy ha készre főzöttet használunk, akkor a sárgarépával együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ukrán barátnőm verziója borscsra, meg a hozzá illő köretre, a pampuskára.

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...