r
Nosalty Logó

Túrótortás pavlova

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vimizo
Túrótortás pavlova
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 4657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.3 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6403 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 4657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

  • 15 dkg málna (vagy egyéb más gyümölcs)

Elkészítés

A hab alapjához

  1. Hab-alap: Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adjunk hozzá, ez 5 tojásfehérjéből készült.
  2. A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
  3. Ezután sütőpapírra -szilikonosról tökéletesen lejön- simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen- tégla alakúra simítottam el -.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük, és 80 percig szárítjuk. Így a "kérge" rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
  5. Túróhab: Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük. Majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt, belekeverjük a keményre vert tejszínt.
  6. Piskóta: A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. 3 tojást kettéválasztjuk, tojások fehérjét kemény habbá verjük. Sárgájákhoz adjuk a többi hozzávalót és egy egész tojást, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon sütjük meg.
  7. Összerakás: Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19784
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, télen akár befőttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kettő keresztezése nálunk nagyon bevált, rögtön az utolsó morzsáig elfogyott :) Itt olvashattok róla bővebben.

Hozzávalók

A hab alapjához

A piskótához

A túróhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...