Túrótortás pavlova
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vimizo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hab alapjához
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
1g ecet0 kcal
A piskótához
-
22g tojás28 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A túróhabhoz
-
4g tojássárgája13 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
10g tej6 kcal
-
30g tehéntúró44 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
A tetejére
-
15g málna8 kcal
Összesen
466
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hab alapjához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
350g porcukor1355 kcal
-
5g ecet1 kcal
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A túróhabhoz
-
40g tojássárgája129 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
100g tej56 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A tetejére
-
150g málna78 kcal
Összesen
4657
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A hab alapjához
-
9.9g tojásfehérje5 kcal
-
17.3g porcukor67 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
A piskótához
-
10.9g tojás14 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A túróhabhoz
-
2g tojássárgája6 kcal
-
6.2g mascarpone25 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
14.8g tehéntúró22 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
A tetejére
-
7.4g málna4 kcal
Összesen
230
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.3 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
466
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 199 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6403 g
-
Cink 786 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1245 mg
-
Vas 608 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 2074 mg
-
Nátrium 1316 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.1 g
-
Cukor 560 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 889.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 363 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 973 mg
-
Retinol - A vitamin: 1280 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1626 micro
Összesen
4657
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.7 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A hab alapjához
-
5 db tojásfehérje
A piskótához
-
4 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A túróhabhoz
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tej
-
30 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
3 dl habtejszín
A tetejére
Elkészítés
A hab alapjához
- Hab-alap: Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adjunk hozzá, ez 5 tojásfehérjéből készült.
- A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
- Ezután sütőpapírra -szilikonosról tökéletesen lejön- simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen- tégla alakúra simítottam el -.
- A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük, és 80 percig szárítjuk. Így a "kérge" rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
- Túróhab: Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük. Majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt, belekeverjük a keményre vert tejszínt.
- Piskóta: A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. 3 tojást kettéválasztjuk, tojások fehérjét kemény habbá verjük. Sárgájákhoz adjuk a többi hozzávalót és egy egész tojást, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon sütjük meg.
- Összerakás: Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19785
- Feltöltés dátuma: 2010. június 27.
Ajánló
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, télen akár befőttel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vimizo
22 recept
A kettő keresztezése nálunk nagyon bevált, rögtön az utolsó morzsáig elfogyott :) Itt olvashattok róla bővebben.