r
Nosalty Logó

Túrós zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ramonika
Túrós zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A többi réteghez

A tetejére

Összesen 1879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A többi réteghez

A tetejére

Összesen 7500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A többi réteghez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.7 g
  • Cink
    491 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    381 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9266.8 g
  • Cink
    1963 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    1524 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3161 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    80 mg
  • Mangán
    69 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    923.4 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 7500 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A többi réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk.
  2. A tepsit kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
  3. Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
  4. Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
  5. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, bevonjuk tortabevonóval a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 961
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 235
  • Össznézettség: 154913
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

A túrókrémbe még szoktam reszelni 1 citrom héját, így még ízletesebb lesz. Az eredeti receptben a tészta 2/3-ába kell csak tenni a kakaóport, de én az egészbe szoktam. Ha valaki úgy csinálja, akkor az alsó és a felső tészta legyen a kakaóporos.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós zserbó
Ramonika 32 recept

Ezt a receptet szintén egy barátnőmtől kaptam, és egyszerre a család kedvence lett. Pár óra alatt elfogy az egész tepsivel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A többi réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...