r
Nosalty Logó

Túrós töltött briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túrós töltött briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 726 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3622 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 726 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5417 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 3622 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Pár kanál langyos tejben elkavarjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is. Végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezzük, és duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  3. Mikor megkelt, átgyúrjuk.
  4. Sütőpapíros magasabb falú tepsibe nyomkodjuk, téglalap alakúra.
  5. A krém helyét beszórjuk búzadarával.
  6. A tölteléket, miután megkevertük, a közepére tesszük egy csíkban.
  7. A töltelék melletti rész szabadon marad, amit derelyemetszővel rézsútosan bevágunk a töltelékig.
  8. Először egyik oldalt hajtjuk a töltelékre, majd a másik oldalról egy bevágott tésztacsíkot. Addig, amíg tart az oldalsó részekből. A végét ügyesen elrendezzük a tészta alá.
  9. Felvert tojással megkenjük. Begyújtjuk a sütőt, és betoljuk a tésztát. Barnára sütjük. Kihűlés után lehet szépen szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3390
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Ajánló

A tésztához való tej mennyiséget azért nem tüntettem fel a hozzávalókban,mert pontosan nem tudtam megadni a mennyiségét....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magasabb falú tepsi azért inkább megfelelő, mert akkor a tészta nem elterül benne, hanem felfelé nő. Jártam már úgy, hogy szétterült és megrepedt, végül is az sem volt rossz, viszont nem lett olyan szép.Melegen szeletelve a töltelék kinyomódhat, viszont hidegen kitűnően lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...