Túrós batyu Nudli konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta elkészítése:
-
31g rétesliszt114 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g margarin72 kcal
A túrókrém kikeverése:
-
63g tehéntúró92 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
3g mazsola8 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A batyuk összeállítása:
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g tej1 kcal
Utolsó lépések:
Összesen
510
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta elkészítése:
-
250g rétesliszt910 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g margarin574 kcal
A túrókrém kikeverése:
-
500g tehéntúró735 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A batyuk összeállítása:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Utolsó lépések:
Összesen
4078
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tészta elkészítése:
-
15.3g rétesliszt56 kcal
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
A túrókrém kikeverése:
-
30.5g tehéntúró45 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
1.5g búzadara5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g mazsola4 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A batyuk összeállítása:
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
Utolsó lépések:
Összesen
248
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
510
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.6 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 607 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6031 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1951 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.6 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 577.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 904 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
4078
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.4 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A tészta elkészítése:
-
25 dkg rétesliszt
-
25 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
2 púpozott ek cukor
-
8 dkg margarin
A túrókrém kikeverése:
-
50 dkg tehéntúró
-
2.5 ek tejföl
-
2 evőkanál búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
A batyuk összeállítása:
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
Utolsó lépések:
Elkészítés
A tészta elkészítése:
- Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük.
- A liszt közepébe készítünk egy mélyedést, amelybe 0,5 dl langyos tejet öntünk. A tejbe szórunk egy csipet cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal megkeverjük, majd a liszt széléről egy kicsit a tetejére szórunk. Letakarjuk, és megvárjuk, amíg felfut a kovász.
- Ha felfutott, akkor beletesszük a megmaradt 1,5 dl tejet, az egész tojást, a cukrot, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
- Ezt az egészet jól összegyúrjuk, amíg egy rugalmas tésztát nem kapunk (ha kell, tehetünk még hozzá tejet vagy lisztet).
- Ezután letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg megkel.
A túrókrém kikeverése:
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a túrókrémet. A túrót beleborítjuk egy tálba, és villával szétnyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a felvert egész tojást.
- Ha ezt összekevertük, akkor ízlés szerint tehetünk bele mazsolát (én most 1 marékkal tettem), de akár ki is hagyhatjuk ezt a lépést.
- Ezek után belereszeljük 1 citrom héját, ami szerintem elengedhetetlen egy jó túrókrém elkészítéséhez. Még egyszer összekeverjük, és kész van a túrókrém.
A batyuk összeállítása:
- Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen kb. fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk (amennyire lehet, próbáljuk meg négyzet formájúra).
- A tésztát kockákra vágjuk, aszerint, hogy mekkora és mennyi batyut szeretnénk. Én 8x8 cm-es kockákra vágtam, de ha nagyobbakat és kevesebbet szeretnénk akkor nagyobb kockákra, ha kisebbeket és többet, akkor pedig kisebb kockákra vágjuk.
- Egy kocka közepére tegyünk kb. 1 evőkanál túrókrémet, de ezen is változtathatunk ízlés szerint (ha többet rakunk, akkor vigyázzunk, hogy elbírja a tészta, ne folyjon ki belőle a túrókrém).
- A tészta csücskeit átlósan összefogjuk, és egyet csavarunk rajta.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, vigyázva, hogy ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert a batyuk sütés közben összenőhetnek.
Utolsó lépések:
- 1 evőkanál tejet elkeverünk 1 tojássárgájával, és ezzel lekenjük a batyuk tetejét.
- A batyukat betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 20-30 perc).
- Ha meg szeretnénk szórni porcukorral, akkor várjuk meg, amíg kihűl. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1693
- Feltöltés dátuma: 2020. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
toroltfelhasznalo-412734
61 recept
Az egyik kedvenc alapanyagom a túró, mert nagyon sokféleképpen fel lehet használni. Ebben a receptben is megállja a helyét, ezért mindenkinek ajánlom az elkészítését.