r
Nosalty Logó

Túrós batyu Nudli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Túrós batyu Nudli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta elkészítése:

A túrókrém kikeverése:

A batyuk összeállítása:

Utolsó lépések:

Összesen 510 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta elkészítése:

A túrókrém kikeverése:

A batyuk összeállítása:

Utolsó lépések:

Összesen 4078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta elkészítése:

A túrókrém kikeverése:

A batyuk összeállítása:

Utolsó lépések:

Összesen 248 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 510 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6031 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1951 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 4078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése:

A túrókrém kikeverése:

A batyuk összeállítása:

Utolsó lépések:

Elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük.
  2. A liszt közepébe készítünk egy mélyedést, amelybe 0,5 dl langyos tejet öntünk. A tejbe szórunk egy csipet cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal megkeverjük, majd a liszt széléről egy kicsit a tetejére szórunk. Letakarjuk, és megvárjuk, amíg felfut a kovász.
  3. Ha felfutott, akkor beletesszük a megmaradt 1,5 dl tejet, az egész tojást, a cukrot, az olvasztott margarint és egy csipet sót.
  4. Ezt az egészet jól összegyúrjuk, amíg egy rugalmas tésztát nem kapunk (ha kell, tehetünk még hozzá tejet vagy lisztet).
  5. Ezután letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg megkel.

A túrókrém kikeverése:

  1. Amíg a tészta kel, elkészítjük a túrókrémet. A túrót beleborítjuk egy tálba, és villával szétnyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a felvert egész tojást.
  3. Ha ezt összekevertük, akkor ízlés szerint tehetünk bele mazsolát (én most 1 marékkal tettem), de akár ki is hagyhatjuk ezt a lépést.
  4. Ezek után belereszeljük 1 citrom héját, ami szerintem elengedhetetlen egy jó túrókrém elkészítéséhez. Még egyszer összekeverjük, és kész van a túrókrém.

A batyuk összeállítása:

  1. Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen kb. fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk (amennyire lehet, próbáljuk meg négyzet formájúra).
  2. A tésztát kockákra vágjuk, aszerint, hogy mekkora és mennyi batyut szeretnénk. Én 8x8 cm-es kockákra vágtam, de ha nagyobbakat és kevesebbet szeretnénk akkor nagyobb kockákra, ha kisebbeket és többet, akkor pedig kisebb kockákra vágjuk.
  3. Egy kocka közepére tegyünk kb. 1 evőkanál túrókrémet, de ezen is változtathatunk ízlés szerint (ha többet rakunk, akkor vigyázzunk, hogy elbírja a tészta, ne folyjon ki belőle a túrókrém).
  4. A tészta csücskeit átlósan összefogjuk, és egyet csavarunk rajta.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, vigyázva, hogy ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert a batyuk sütés közben összenőhetnek.

Utolsó lépések:

  1. 1 evőkanál tejet elkeverünk 1 tojássárgájával, és ezzel lekenjük a batyuk tetejét.
  2. A batyukat betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 20-30 perc).
  3. Ha meg szeretnénk szórni porcukorral, akkor várjuk meg, amíg kihűl. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Az egyik kedvenc alapanyagom a túró, mert nagyon sokféleképpen fel lehet használni. Ebben a receptben is megállja a helyét, ezért mindenkinek ajánlom az elkészítését.

Hozzávalók

A tészta elkészítése:

A túrókrém kikeverése:

A batyuk összeállítása:

Utolsó lépések:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...