Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gombóchoz:
-
125g tehéntúró184 kcal
-
15g búzadara54 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
53 kcal
A mártáshoz:
-
50g mascarpone202 kcal
-
25g görög joghurt26 kcal
-
19 kcal
Epervelőhöz:
-
125g eper38 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
4 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
869
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gombóchoz:
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g búzadara216 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A mártáshoz:
-
200g mascarpone808 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Epervelőhöz:
-
500g eper150 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
15 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
3469
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gombóchoz:
-
25.3g tehéntúró37 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
10.1g zsemlemorzsa40 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
A mártáshoz:
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
5.1g görög joghurt5 kcal
-
4 kcal
Epervelőhöz:
-
25.3g eper8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.8 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
869
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.9 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7235 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 1015 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1776 mg
-
Nátrium 1771 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.2 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
3469
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.1 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A gombóchoz:
-
50 dkg tehéntúró
-
5 evőkanál búzadara
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 ml vaníliaaroma
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
3 ek napraforgó olaj
A mártáshoz:
-
20 dkg mascarpone
-
100 ml görög joghurt
-
2 csomag vaníliás cukor
Epervelőhöz:
Elkészítés
A gombóchoz:
- Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat, vaníliát egy edénybe tesszük.
- Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.
- Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!
- Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki a pirított morzsába, forgassuk meg benne.
- Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából.
A mártáshoz:
- A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.
- A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, és fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával vagy citromfűvel díszítsük.
Epervelőhöz:
- Az epervelőhöz az epret a cukorral, citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.
- Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz.
- Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval vagy rummal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6034
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
A túrógombóc tejföllel már kissé unalmas, ámbár lehet rajta változtatni kedvünk szerint. Az új forma és tálalás ezen csodás desszertet felrepíti magasztosan méltó helyére.