r
Nosalty Logó

Triplán szőlős túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Triplán szőlős túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5205.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a cukorral egy tálba tesszük és mixerrel 4-5 perc alatt teljesen kihabosítjuk, míg légies és szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzácsorgatjuk az olajat és elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sót és sütőport, majd elkeverjük.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos sütőformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd a papírt bekenjük olajjal. A forma oldalait csupaszon hagyjuk, hogy minél magasabbra nőjön a piskóta. Beleöntjük a masszánkat, majd betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótát hagyjuk a formában pihenni 5 percig, majd rácsra borítjuk fejjel lefelé és teljesen kihűtjük.

A túrótöltelékhez

  1. A mazsolát egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk felázni és felpuhulni. A lapzselatinokat egy tál hideg vízbe tesszük, hogy megszívják magukat
  2. Egy tálban összekeverjük mixerrel a túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat. A tejszínt felmelegítjük, majd elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. A zselatinos tejszínt a túrós keverékhez adjuk és elkeverjük. A mazsolákat leszűrjük, kinyomkodjuk és hozzáforgatjuk a túrótöltelékhez.
  3. A kihűlt piskótánkat visszatesszük a kapcsos tortaforma aljára. Erre öntjük rá a túrótölteléket (maradjon hely a szőlős, zselés rétegnek is), majd a tortát frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg a zselatin be nem köt.

A szőlős réteghez

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és a szemeket elfelezzük. Tetszőleges mintában elrendezzük a megdermedt túrótorta tetején.
  2. A vizet és szőlőlevet egy lábasba öntjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasításai szerint. A kész zselét a tortára öntjük (tegyünk a csorgatott zselé alá egy kanalat, nehogy zavaros, túrószemes legyen a végeredmény), hogy teljesen elfedje a szőlőszemeket. A tortát visszatesszük a hűtőbe és legalább 1 óráig pihentetjük, de adhatunk neki egy teljes éjszakát is.
  3. A formából kiszabadítva szeletekre vágjuk és tálaljuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1200
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Triplán szőlős túrótorta
Lakos Benedek 373 recept

Sütés nélküli túrótortát tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel készíthetünk, így amikor beköszönt az ősz és a szüreti időszak, pakoljuk meg a süteményt díszes szőlőszemekkel. Ha pedig ez nem lenne elég, a túrós rétegbe is szórjunk mazsolát, a zselét pedig készítsük szőlőléből. Tripla gyümölcs, tripla boldogság!

Hozzávalók

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...