Szőlőlé

Szőlőlé

Leírás

Szőlőszemekből préseléssel készített gyümölcslé. A szőlő, így az abból készült lé is rendkívül egészséges, vitaminokban (B1, B2, K vitaminok) és ásványi agyagokban (kálium, foszfor, cink) rendkívül gazdag, emellett értékes folsav forrás. A benne található gyorsan felszívódó szénhidrátoknak köszönhetően kiváló energiaforrás. A szőlőlé támogatja az immunrendszer működését, elősegíti az emésztést, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is fontos szerepe van. A leszüretelt szőlőből kipréselt lé a must, amely a bor alapanyaga és szintén kitűnő tápanyag és energiaforrás. Szőlőlevet a gyümölcs érett bogyóiból magunk és készíthetünk, illetve boltban is vásárolhatunk. A boltok polcain találkozhatunk magas gyümölcstartalmú, bio szőlőlevekkel, de olyan levekkel is, amelyek hozzáadott cukorral és egyéb adalékokkal készültek. A szőlőlé vagy must számos édesség kitűnő ízesítője, illetve pikáns ízű mártás készíthető belőle sült húsok mellé.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Szőlőlé

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

14.77 g

víztartalom

84.51 g

gramm szőlőlé?

Top ásványi anyagok

Foszfor

14 mg

Kalcium

11 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.032 g

Kolin

3.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

C vitamin

0.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.025 g

egyszeresen telített zsírsav

0.003 g

többszörösen telített zsírsav

0.022 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.25 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

14 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.239 mg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

14.2 g

víz

84.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.017 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.048 mg

Kolin

3.2 mg

Béta-karotin

5 µg

Lutein+zeaxantin

57 µg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

0.1 mg

B6 vitamin

0.032 g

10 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!