Szőlőlé

Szőlőszemekből préseléssel készített gyümölcslé. A szőlő, így az abból készült lé is rendkívül egészséges, vitaminokban (B1, B2, K vitaminok) és ásványi agyagokban (kálium, foszfor, cink) rendkívül gazdag, emellett értékes folsav forrás. A benne található gyorsan felszívódó szénhidrátoknak köszönhetően kiváló energiaforrás. A szőlőlé támogatja az immunrendszer működését, elősegíti az emésztést, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is fontos szerepe van. A leszüretelt szőlőből kipréselt lé a must, amely a bor alapanyaga és szintén kitűnő tápanyag és energiaforrás. Szőlőlevet a gyümölcs érett bogyóiból magunk és készíthetünk, illetve boltban is vásárolhatunk. A boltok polcain találkozhatunk magas gyümölcstartalmú, bio szőlőlevekkel, de olyan levekkel is, amelyek hozzáadott cukorral és egyéb adalékokkal készültek. A szőlőlé vagy must számos édesség kitűnő ízesítője, illetve pikáns ízű mártás készíthető belőle sült húsok mellé.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.37 g
zsírtartalom
0.05 g
szénhidráttartalom
14.77 g
víztartalom
84.51 g
Foszfor
14 mg
Kalcium
11 mg
Magnézium
10 mg
Nátrium
5 mg
B6 vitamin
0.032 g
Kolin
3.2 mg
Niacin - B3 vitamin
0.133 mg
C vitamin
0.1 mg
fehérje
0.37 g
Zsír
telített zsírsav
0.025 g
egyszeresen telített zsírsav
0.003 g
többszörösen telített zsírsav
0.022 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
0.25 mg
Magnézium
10 mg
Foszfor
14 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.07 mg
Réz
0.018 mg
Mangán
0.239 mg
szénhidrát
rost
0.2 g
cukor
14.2 g
víz
84.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.017 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.015 mg
Niacin - B3 vitamin
0.133 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.048 mg
Kolin
3.2 mg
Béta-karotin
5 µg
Lutein+zeaxantin
57 µg
K vitamin
0.4 µg
C vitamin
0.1 mg
B6 vitamin
0.032 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!